Delorge voorlopig nog buiten schot in omkopingszaak Lierse maar forse schorsing dreigt

De controle comissie van de Koninklijke Belgische Voetbal Bond heeft gisteren een hard oordeel geveld voor de schuldigen bij de omkoopzaak rond voetbalclub Lierse SK en de Chinese zakenman Zeyun Ye. Spilfiguren waren zakenman Ye en Lierse trainer Paul Put. Ajacied Laurent Delorge was destijds een van de spelers die actieve betrokkenschap had bij de omkoopaffaire. Hij was een van de vijf spelers die geld aannam van trainer Put om wedstrijden te manipuleren. Omdat Delorge net zoals de vier andere spelers ook in een burgerlijke rechtzaak is verwikkeld, heeft de controlecommisie over zijn situatie nog geen uistpraak gedaan. Daardoor blijft hij voorlopig buitenschot voor een actieve straf.

Delorge was zelf vandaag ook niet te vinden in de rechtzaal. Voor de spelers die geen burgerlijke rechtzaak hadden lopen zijn er wel al straffen uitgesproken. Miroslav Milenkovic en Hasan Kacic zijn gechorst voor respetievelijk een en twee jaar. Deze straffen zijn door de Uefa en Fifa overgenomen. Spijtoptanten Mardulier en Deman gaan vrijuit. Het is niet ondenkbeeldig dat ook Delorge, die eerder al door Anderlecht ontslagen werd, in de toekomst mogelijk een zware straf wacht. Het uitvoerend commitee van de Belgiche voetbalbond moet de uitspraken tegen de spelers en club nog moet bevestigen.

Related posts