AJAX EN REAL BEREIKEN AKKOORD: WESLEY SNEIJDER TOCH NAAR REAL MADRID

Ajax en Real Madrid hebben alsnog overeenstemming bereikt over de onmiddellijke overgang van Wesley Sneijder. Met de transfer van de 23-jarige aanvallende middenvelder is in totaal 27 miljoen euro gemoeid. Technisch directeur Martin van Geel meldt over de transfer: ,,Wij zijn trots dat na Ryan Babel er weer een zelfopgeleide speler voor heel veel geld naar een absolute Europese topclub gaat.”

“Uiteraard vinden we het vreselijk jammer om één van onze beste spelers juist nu te moeten missen voor de uiterst belangrijke kwalificatiewedstrijden van de voorronde Champions League. Tegelijkertijd konden we Wesley Sneijder deze kans niet onthouden,” zo valt te lezen op Ajax.nl

Sneijder doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax en debuteerde op 2 februari 2003 op 18-jarige leeftijd in het eerste elftal in de competitiewedstrijd Willem II – Ajax (0-6). In totaal speelde de aanvallende middenvelder 180 wedstrijden in de hoofdmacht en maakte hij daarin 57 doelpunten. Gedurende het seizoen 2006-2007 speelde Sneijder 47 officiële wedstrijden en scoorde hij daarin 22 keer.

De Ajacied speelde 35 interlands met het Nederlands elftal en maakte daarin 6 treffers. Tijdens de laatste oefeninterland Thailand – Nederland (06-06-2007, 1-3) zorgde Sneijder voor alle assists.

Related posts