Sneijder mist duel om Johan Cruijffschaal wegen schorsing; Ook Lazovic geschorst

Wesley Sneijder zal aankomende zaterdag niet van de partij zijn tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Sneijder moet namelijk nog een schorsing uitzitten van vorig seizoen. Sneijder kreeg in de gewonnen bekerfinale tegen AZ zijn tweede gele kaart van het toernooi te zien. Dit betekent dat hij automatisch één wedstrijd geschorst is. P$V-er Danko Lazovic mist het duel eveneens wegens een schorsing.

Omdat PSV landskampioen is geworden en zich door de eerste plaats in de competitie zich heeft geplaatst, geldt de wedstrijd voor de Eindhovenaren als competitiewedstrijd. Ajax heeft zich als bekerwinnaar weten te plaatsen voor de Johan Cruijff Schaal en zal dus volgens de regels een ‘bekerwedstrijd’ spelen. Wanneer scheidsrechter Ruud Bossen zaterdag gele kaarten zal uitdelen, dan gaan voor PSV de waarschuwingen mee naar de competitie, terwijl voor Ajax dan de consequenties in het bekertoernooi merkbaar zullen zijn. Kortom: Een wazige constructie die men natuurlijk alleen maar in Zeist weer kan verzinnen!

Related posts