Lindenbergh: ‘De voetbalwereld blijkt hard; Mensen lopen me nu gewoon voorbij’

Olaf Lindenbergh is verbaasd en verbitterd door de beslissing van Ajax om hem van de trainingen van het eerste team te weren. ,,Ik heb moeten lezen dat ik het niveau niet aankan.” De middenvelder die al enkele maanden op een zijspoor was beland bij Ajax kan begrip opbrengen voor het feit dat hij weinig speelminuten in het eerste maakt. Maar zijn terugzetting naar Jong Ajax vindt hij opmerkelijk. ,,Dat hij me niet opstelt is de keus van Ten Cate, maar dat ik niet meer mee mag trainen had ik niet zien aankomen. Temeer omdat de trainer me altijd als ideale prof bestempelde, ondanks dat ik weinig speelde.”

Volgens Lindenbergh heeft hij via de media moeten vernemen dat hij het niveau niet meer aan zou kunnen van Ajax 1. ,,Nu moet ik lezen dat ik het niveau niet aankan. Dat is me in een gesprek niet gezegd”, vertelde de linkspoot aan RTV Noord-Holland. ,,De voetbalwereld blijkt hard. Als het goed gaat is het allemaal mooi, maar nu gaat het minder en word je zo aan de kant geschoven. Het kan verbeelding zijn, maar mensen lopen me nu zo voorbij zonder me te begroeten. Alsof ik een ziekte heb. Maar dat schijnt normaal te zijn in de voetballerij.”

Beraden
Mr. Joes Blakborn, de advocaat van de 33-jarige Lindenbergh, is zich aan het beraden over de stappen die waarschijnlijk genomen gaan worden tegen Ajax. ,,Een club heeft het recht om een speler met een A-contract uit te sluiten van een trainingskamp en ze mogen hem ook verplichten om wedstrijden met de beloften te spelen. Ze kunnen hem echter niet de toegang weigeren tot de regulieren trainingen van het A-team”, aldus mr. Blakborn tegen Voetbal International. ,,Ajax heeft nog geen argumenten gegeven waarom Olaf niet mag trainen. We wachten dus eigenlijk op een uitleg.”

A,B of C selectie
Volgens de technisch directeur van Ajax, Martin van Geel, heeft Lindenbergh, evenals Michael Krohn-Dehli, al twee weken geleden een verklaring gekregen. ,,Henk ten Cate heeft besloten dat Olaf en Michael niet het niveau van Ajax hebben en daarom moeten ze bij Jong Ajax trainen. Er is bij Ajax geen sprake van een contract voor de A-, B-, of zelfs C-selectie. Iedereen heeft dezelfde arbeidsovereenkomst en de trainer geeft vervolgens aan wie waar speelt en traint.”

Mr. Blakborn staat hierin lijnrecht tegenover Van Geel. ,,Het is voor iedereen duidelijk dat Olaf deel uitmaakt van de A-selectie. Ons standpunt is dan ook dat hij recht heeft op trainingen met de A-selectie. Op dit moment weigert Ajax Olaf zijn werk te laten uitvoeren, daar komt het eigenlijk op neer.”

Zie ook eerdere berichten:
7 augustus 2007: Lindenbergh niet meer welkom op training Ajax
6 augustus 2007: NAC toont belangstelling in Lindenbergh
4 augustus 2007: Ten Cate kan van Van Geel fluiten naar extra middenvelder maar Lindenbergh geen alternatief
30 juli 2007: Salariseisen Lindenbergh probleem voor NEC
23 juli 2007: NEC wil Lindenbergh maar Lindenbergh wil niet naar NEC

Related posts