Goed Europees jaar noodzaak om status van geplaatste club voor Champions League te behouden

Wil Ajax de status van geplaatste club voor de Champions League poule-indeling behouden dan zal er dit jaar goed gepresteerd moeten worden in Europees verband. De UEFA baseert lotingen op de prestaties van de laatste vijf jaar in Europa. Dit seizoen profiteert Ajax nog van het goede seizoen 2002/2003 waarin het de kwartfinale van de Champions League haalde. Met de huidige ranking valt Ajax als geplaatste club nog net in groep 2 bij de loting voor de poule-indeling als het de Champions League weet te behalen.

Voor volgend seizoen vallen die punten weg. Over de laatste vier seizoenen staat Ajax op plaats 33 op de UEFA ranglijst. Bij een lagere ranking verliest een club de geplaatste status en wordt dus het risico gelopen op een moeilijker tegenstander.

Related posts