Amsterdam Tournament slechts bijzaak voor Ajax
Ten Cate: ‘Alles draait om de voorronde Champions League’

Vanavond en zaterdagavond staat het Amsterdam Tournament op het programma. Waar het publiek zich graag voor het eerst wil vermaken met het ‘nieuwe’ Ajax, zit trainer Henk ten Cate met zijn hoofd bij de Champions League. Daarnaast hoopt hij vooral dat zijn selectie blessurevrij blijft.

Na Jan Vertonghen, Nicolae Mitea en Edgar Davids zullen ook de aankopen Laurent Delorge en Ismael Urzaíz ontbreken. ,,Alles draait om de voorronde”, opende Ten Cate de traditionele persconferentie. “Ik heb op dit moment maar achttien spelers tot mijn beschikking. Onder hen vier voormalige jeugdspelers. Maar je kunt sommige zaken niet forceren. Daarom zal ik ook nooit van de daken schreeuwen dat we nog niet genoeg kwaliteit hebben. Zoiets werkt niet erg motiverend voor de rest.”

Ajax begint het toernooi vanavond met een interessante wedstrijd tegen Atletico Madrid. De Spanjaarden roerden zich behoorlijk op de transfermarkt. Zo haalde de ploeg van trainer Javier Aguirre topspelers als Luis García, Diego Forlán en José Antonio Reyes. Daarmee hoopt de tweede club van Madrid sterk genoeg te zijn om weer eens mee te doen in de Spaanse titelstrijd.

Zaterdag sluit Ajax het toernooi af met een partij tegen Arsenal. Arsenal is opnieuw de grote trekpleister van het toernooi. Na het vertrek van Thierry Henry wordt Robin van Persie gezien als de nieuwe leider van de Gunners . ,,Ik ben toch geen tennisser? Het gaat om een team, niet om Henry of Van Persie. Ik heb er niets aan als ik twintig keer scoor en Arsenal zevende wordt in de Premier League.”

Related posts