Ajax ontkent gewoon hoger bod van 6,5 miljoen op Suárez

Ajax heeft FC Groningen nooit meer geboden voor aanvaller Luis Suárez dan 3,5 miljoen euro, zo stelt de Amsterdamse club. Maandag vertelde FCGroningen nog dat de Amsterdamse club tijdens heropende onderhandelingen 6,5 miljoen euro had geboden, maar volgens Ajax is dat onjuist. Groningen wil minimaal 9,5 miljoen euro hebben voor Suárez. De Uruguayaan is donderdag overigens niet met de selectie meegegaan naar Spanje, waar een oefenwedstrijd wordt afgewerkt.

Ajax wil de 20-jarige Suárez aantrekken als vervanger voor de aan Liverpool verkochte Ryan Babel. Voor de linkeraanvaller ontving Ajax zeventien miljoen euro. FC Groningen is niet van plan om Suárez voor een prikkie te laten gaan, mede omdat de Uruguayaan nog een contract heeft tot medio 2011.

Suárez maakte er echter geen geheim van dat hij graag naar Ajax wil en dreigde zijn club met een arbitragezaak. Die zaak ging uiteindelijk niet door, omdat Groningen nogmaals met Ajax om de tafel ging om de transfer te bespreken. Volgens Algemeen directeur Hans Nijland boden de Amsterdammers, na een eerder bod van 3,5 miljoen euro, tijdens de heropende onderhandelingen drie miljoen meer. Maar dat was nog steeds drie miljoen te weinig naar het oordeel van Nijland.

Nadat bleek dat de gesprekken waren gestaakt, besloot Suárez dinsdag alsnog om de zaak voor te laten komen bij de arbitragecommissie. Maandag dient de zaak.

Suárez trainde de afgelopen week gewoon mee bij Groningen en ging woensdag ook op de elftalfoto. Volgens FC Groningen heeft hij nu last van een blessure aan zijn lies, waardoor hij niet is meegereisd naar Valencia, waar de club vrijdag een oefenduel speelt tegen Levante.

Afgelopen seizoen speelde Suárez mee in 29 competitieduels. Hierin kwam hij tien keer tot scoren, onder meer twee keer tegen Ajax.

Zie ook eerdere berichten:
1 augustus 2007:‘Ajax trekt voor arbitragecommissie bod van 6,5 miljoen op Suárez in’
1 augustus 2007:‘Musampa bood zich tevergeefs aan; Inmiddels al gesprek gehad met alternatief voor Suarez’
31 juli 2007:Suárez spant alsnog arbitragezaak aan om transfer naar Ajax af te dwingen
31 juli 2007:Alternatief voor Suarez moet uit buitenland komen maar niet binnen enkele dagen
30 juli 2007:Martin van Geel boos op FC Groningen
30 juli 2007:FC Groningen: ‘Ajax bood 6,5 miljoen voor Suárez’
30 juli 2007:Ajax en Groningen komen er niet uit: Suárez blijft bij FC Groningen
30 juli 2007:Ajax vanmiddag om de tafel met Groningen over Suárez
18 juli 2007:‘Ajax sportief geen verbetering voor Suarez’
18 juli 2007:Ron Jans houdt al rekening met vertek Suarez naar Ajax
17 juli 2007:Arbitragezaak Suárez vs FC Groningen pas over twee weken
14 juli 2007:Suárez via rechtszaak toch naar Ajax
12 juli 2007:Van Geel is overtuigd, ondanks dwarsliggen Groningen: ‘Suárez wil naar Ajax’
12 juli 2007:Groningen wil niet meewerken aan transfer Suárez naar Ajax

Related posts