Suárez spant alsnog arbitragezaak aan om transfer naar Ajax af te dwingen

FC Groningen-speler Luis Suárez heeft bij de KNVB alsnog een arbitragezaak aangespannen tegen zijn club, zo meldt RTVNoord. De spits heeft zijn zinnen gezet op een vertrek naar Ajax waardoor hij zich op zowel sportief als financieel gebied kan verbeteren.

Eerder had Suárez een arbitragezaak ingetrokken in de hoop dat beide clubs overeenstemming zouden bereiken over een afkoopsom van z’n contract. Dat gebeurde niet. Ajax bood 6,5 miljoen euro, FC Groningen vroeg 9,5 miljoen. Volgens NOS Teletekst zal de zaak aanstaande maandag in Zeist dienen.

Geen verrassing
De nieuwe gang naar de arbitragecommissie komt voor Groningen niet als een verrassing. Algemeen Directeur Nijland van FC Groningen was nog niet op de hoogte van de exacte datum van de arbitragezaak, maar had al rekening mee gehouden dat Suárez alsnog een arbitagezaak zou aanspannen. ,,Je moet in de voetballerij overal rekening mee houden. Het is wel teleurstellend dat het kennelijk toch op deze manier moet. Wij hebben geprobeerd er op een goede manier uit te komen, maar Ajax heeft de gesprekken gestaakt. Blijkbaar heeft het management van Suárez hierin een aanleiding gevonden om alsnog een arbitragezaak te starten.”

Blessure
Suarez viel overigens vanavond in de oefenwedstrijd van FC Groningen tegen Hunsingo na 38 minuten uit met een liesblessure. De zegsman kon nog niet zeggen hoe ernstig de kwetsuur is.

Zie ook eerdere berichten:
31 juli 2007:Alternatief voor Suarez moet uit buitenland komen maar niet binnen enkele dagen
30 juli 2007:Martin van Geel boos op FC Groningen
30 juli 2007:FC Groningen: ‘Ajax bood 6,5 miljoen voor Suárez’
30 juli 2007:Ajax en Groningen komen er niet uit: Suárez blijft bij FC Groningen
30 juli 2007:Ajax vanmiddag om de tafel met Groningen over Suárez
18 juli 2007:‘Ajax sportief geen verbetering voor Suarez’
18 juli 2007:Ron Jans houdt al rekening met vertek Suarez naar Ajax
17 juli 2007:Arbitragezaak Suárez vs FC Groningen pas over twee weken
14 juli 2007:Suárez via rechtszaak toch naar Ajax
12 juli 2007:Van Geel is overtuigd, ondanks dwarsliggen Groningen: ‘Suárez wil naar Ajax’
12 juli 2007:Groningen wil niet meewerken aan transfer Suárez naar Ajax

Related posts