Ronald de Boer maakt zich zorgen: ‘Buitenspelers Ajax kunnen verschil niet maken’

Ronald de Boer maakt zich zorgen over de huidige ontwikkelingen bij Ajax. Dat vertelde de oud-Ajacied aan de Amsterdamse tv-zender AT5. “Op dit moment, als ik heel eerlijk ben, heb ik mijn twijfels over hoe Ajax ervoor staat”, verklaarde De Boer, die vindt dat zijn oude club nog lang niet op het gewenste niveau zit. “Ik heb ze laatst tegen Rangers zien voetballen daar en dat hield niet echt over. Nu verloren ze ook van Falkirk.”


De nieuwe buitenspelers van Ajax: Kennedy Bakircioglu en Dennis Rommedahl

Voor de vleugelposities trok Ajax deze zomer Dennis Rommedahl en Kennedy Bakircioglu aan. Volgens De Boer missen de buitenspelers van Ajax echter het vereiste niveau. “Ik zie nog niet de buitenspelers van vroeger, zoals Overmars en Finidi, die wél het verschil konden maken. We willen altijd maar dat systeem met buitenspelers spelen. En dan kun je daar wel op blijven hameren of op voortborduren, maar ik zie niet de kwaliteit op dit moment.”

Wel hoopt De Boer uiteraard het beste voor Ajax. “Ik hoop dat de jongens laten zien dat ik het totaal verkeerd heb.”

Related posts