‘Ajax weer om de tafel voor Delgado en Milevskiy’

Vandaag gaan de laatste onderhandelingen van start tussen een delegatie van Ajax en de spelers Milevskiy en Delgado, zo meldt de Oekrainse TV-zender TV Plus. Volgens deze zender laat Artem Milevskiy weten graag een overstap te maken naar Amsterdam. Gisterochtend meldde de krant Mexico Daily dat een overstap van Delgado naar Ajax in de maak is. Delgado, die speelt bij Cruz Azul, zou zo’n 4 miljoen euro moeten kosten. Milevskiy, die uitkomt voor Dinamo Kiev, zou een prijskaartje van 6 miljoen euro om zijn nek hebben hangen.

Maar wie zijn nu eigenlijk deze Delgado en Milevskiy??


Artem Milevskiy
Op dit moment staat Milevskiy onder contract bij Dinamo Kiev. De aanvaller staat bekend als één van de meest talentvolle aanvallers van Europa. Zijn sterke punten zijn vooral zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid. Op het EK in Portugal schitterende de jongeling nog. Door zijn goede spel werd hij ook meegenomen naar het WK in Duitsland. Daar deed Milevskiy tegen Zwitserland een ‘Panenca-penalty’. Overigens ging Oekraine er tegen de latere winnaar van het toernooi, Nederland, eruit. Eerder toonden onder andere Tottenham Hotspur, FC Barcelona, Manchester United, AC Milan Arsenal, PSV en Ajax al belangstelling. Deze clubs haakten echter veelal af na het horen van de vraagprijs, die zou vorig seizoen nog ronde de 12 miljoen euro bedragen.


César Fabián Delgado
César Fabián Delgado is een 26-jarige Argentijnse buitenspeler. Hij maakte veel indruk tijdens de laatste Olympische spelen die de Argentijnse voetbalploeg met goud bekroonde en staat sinds 2003 onder contract bij het Mexicaanse Cruz Azul. Voorheen speelde hij voor Rosario Central in Argentinië. Zijn bijnaam is “Chelito”. Hij speelde diverse kwalifiactiewedstrijden voor de Argentijnse nationale ploeg maar haalde net niet de laatste 23 van de selectie voor het WK 2006 in Duitsland.

Zie ook eerdere bericht:
17 juli 2007: ‘Milevskiy en Delgado op lijstje Ajax’

Related posts