‘Ajax in onderhandeling met Touma: Touma in beeld bij Ajax boven Nilsson’

Ajax heeft de onderhandelingen geopend met de transfervrije Sharbel Touma, zo meldt de webiste AjaxOnline, die zich basseert op ‘bronnen rondom de speler zelf’. Naast Ajax zouden ook AZ en PSV geïnteresseerd zijn in het inlijven van Touma. De speler zou inmiddels PSV hebben afgewezen omdat hij onvoldoende perspectief zag in Eindhoven. De Zweedse aanvaller, die zijn aflopende contract bij FC Twente niet wilde verlengen, heeft onlangs ook een aanbieding van Borussia Mönchengladbach afgewezen.

Touma zou in het verleden al eens op het verlanglijstje van Ajax hebben gestaan, maar destijds kozen de Amsterdammers voor het contracteren van Mauro Rosales. De afgelopen drie seizoenen speelde de aanvaller voor FC Twente. Het afgelopen seizoen kwam Touma tot negen competitietreffers voor de club uit Enschede. De 28-jarige Zweed zou al van meerdere clubs aanbiedingen ontvangen hebben, maar zou omwille van zijn transfervrije status geen haast maken met het nemen van een beslissing.

Boven Nilsson
Ajax ziet in Touma een mogelijke opvolger van de vertrokken Ryan Babel. De Amsterdamse club zou de oud-speler van Halmstads BK verkiezen boven Lasse Nilsson van SC Heerenveen. De eerste keus van Ajax blijft echter Luis Suárez van FC Groningen. Touma twijfelt nog over een overstap naar De Arena, omdat hij het liefst verkast naar een club in Spanje of Italië.

Related posts