Ajax wil in totaal drie aanvallers aantrekken die er direct moeten staan

Na het vertrek van De Mul, Perez en Babel gaat Ajax op zoek naar drie nieuwe aanvallers, zo laat Martin van Geel weten. ,,We hoofdzakelijk zoeken in spelers die niet meer aan het begin van hun loopbaan staan. Het moeten spelers zijn die er meteen staan,” aldus Van Geel in Het Parool. De technisch directeur moet op zoek naar een compleet nieuwe aanval, maar is ervan overtuigd daarin te slagen. ‘,,Let maar op,” aldus een zelfverzekerde Van Geel.

De eerste ankoop zou Suárez moeten worden. Dit lijkt echter een lastige klus te gaan worden voor Van Geel. De speler zelf zou wel oren hebben naar een transfer naar Amsterdam maar diens club FC Groningen lijkt de spits onder geen beding te willen laten vertrekken en weigert (vooralsnog) iedere medewerking (zie eerdere bericht).

Nek uitgestoken
Nijland van FC Groningen: ,,Het mag duidelijk zijn dat ze Suárez graag willen hebben. Wij gaan er echter dwars vóór liggen. Wij hebben vorig jaar onze nek uitgestoken voor Suárez. Hij is pas twintig jaar, heeft nog een vierjarig contract bij ons en wij zijn een ambitieuze club. In het realiseren van onze plannen hebben we Suárez ook komend seizoen hard nodig.”

Belediging
Bovendien vindt Nijland dat Ajax veel te weinig biedt voor Suárez. ,,Ik las in Voetbal International dat Van Geel tegen Wesley Sneijder heeft gezegd dat het bod van Valencia een belediging was voor zowel de speler als de club. Datzelfde wil ik nu zeggen over het bod dat Ajax op Suárez heeft uitgebracht. Maar welke prijs Ajax ook zou hebben genoemd, wij willen er gewoon niet met ze over praten.”

Related posts