Xabi Prieto waarschijnlijk naar Ajax

Na weken van betrekkelijke rust is het transfer geweld in Amsterdam in volle hevigheid los gebroken: Babel naar Liverpool, Kanu en Nilsson naar Ajax, niets is er al beklonken maar het gaat nu echt los. Xabi Prieto is de volgende die op het lijstje van Ajax zou staan en Ajax zou ook nog eens de beste papieren hebben om de 23 Spanjaard te contracteren.

Athletic Bilbao dacht Prieto binnen te hebben maar deze deal gaat vooralsnog niet door. De zaakwaarnemer van Prieto zegt dat Ajax al een uitstekend bod heeft uitgebracht op de Spanjaard die in zijn geboorte land als een van de meest veelbelovende talenten wordt gezien.

Ajax heeft om drie redenen interesse in Xabi. Één omdat Henk ten Cate hem goed kent en denkt dat hij zonder meer in Nederland zal slagen.”
Twee; omdat hij als de ideale opvolger van de naar Sevilla vertrokken Tom de Mul wordt gezien en drie; omdat Ten Cate uiterst tevreden is over de prestaties van Gabri en van mening is dat Xabi hetzelfde of meer kan bieden.

Related posts