Exclusief: ‘Ajax sprak ook al met Kanu voor rol van pinchhitter’

Dezelfde bron die ons ruim anderhalve week geleden als eerste exclusief wist te melden dat Ajax Shota Arveladze benadert had (zie bericht) meldt nu dat Ajax inmiddels ook een oriënterend gesprek achter de rug heeft met een andere ex-speler van Ajax; Nwankwo Kanu. De Nigeriaan is transfervrij en wordt door coach Henk ten Cate als serieuze optie gezien voor de vacante positie van pinchhitter in Amsterdam. Kanu zelf heeft inmiddels, zo lijkt het, zijn zinnen al gezet op een definitief vertrek bij Portsmouth. De Nigeriaan is namelijk nog steeds niet op komen dagen voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen en zijn coach Harry Redknapp dreigt al dat het door de club aangeboden contractvoorstel in te trekken.

,,Als Kanu niet deze week of volgende week komt opdagen of iets van zich laat horen, dan heeft hij wellicht een probleem”, vertelde Redknapp aan de BBC. Overigens zint de coach zelf ook op een vertrek van Kanu: ,,Met de komst van twee aanvallers is er geen plaats meer voor hem.” Redknapp heeft al een gesprek achter de rug met David Nugent ( Preston North End) en ziet ook graag Frederic Kanouté (Sevilla) en John Utaka (Stade Rennes) de kant van Fratton Park opkomen.

Kanu, wiens contract 30 juni afliep, gaf in een reactie aan hetzelfde medium te kennen dat een nieuw akkoord met Portsmouth nog wel tot de mogelijkheden behoort; ,,Het nieuwe seizoen nadert en ik wil voor de club en mijzelf snel duidelijkheid hebben. Binnen een week zal alles duidelijk zijn.”

Overigens is de berichtgeving rond een transfer van Kanu naar Ajax niet nieuw, getuige de hieronder staande opsomming.

Zie ook eerdere berichten hierover:
9 juli 2007: Kanu transfervrij; Direct weer geruchten over interesse Ajax
6 april 2007: Kanu: ‘Om redenen die ik liefst voor mezelf houdt kan ik niet terug naar Ajax’
12 maart: Komt Nwankwo Kanu terug naar Ajax
17 januari: Ronald Koeman: ‘Kanu niet naar psv’ Ook Portsmouth is gedrag Kanu inmiddels beu
17 januari: ‘Kanu wilde bij terugkeer Rijkaard-rol vervullen bij Ajax’
15 januari: Sportweek: Kanu nu in belangstelling psv
2 januari: Kanu snapt berichtgeving rond Ajax niet
2 januari: Van Gaal wil Kanu wel naar AZ halen
2 januari: ‘Ajax zal Kanu geen aanbieding doen’
30 december: Kanu wil nu toch echt breuk met Portmouth forceren voor transfer naar Ajax
16 december: Portsmouth wil hem niet kwijt maar Kanu flirt weer met Ajax
21 november: Portsmouth vind flirt Kanu met Ajax onzin
18 november: Kanu wil samen met Davids graag terug naar Ajax

Related posts