De Haan ziet te weinig egoïsme bij Babel; ‘Huntelaar meer gevoel voor de goal dan Van Nistelrooy’

Ryan Babel mag volgens Foppe de Haan best wat egoïstischer worden. Dat zegt de bondscoach vandaag in zijn dagboek op de website van de KNVB. Over Babel zegt hij: ,,Tijdens het vorige EK was Klaas-Jan met zijn doelpunten heel belangrijk voor ons. Ryan Babel scoort wat minder, maar is in dit team tijdens dit EK ook heel belangrijk. Ryan is een bescheiden jongen. Voor een spits mag hij wel wat meer egoïstisch zijn. Een intuïtieve speler die nog veel moet leren. Het belangrijkste is dat hij wat rustiger wordt, maar het is een jongen met ontzettend veel potentie. Hij heeft een aardige techniek en is heel snel en explosief. Samen met Rigters vormt hij een gevaarlijk duo. Ze vullen elkaar dit toernooi goed aan.”

Foppe vind Klaas Jan Huntelaar meer een neusje hebben voor de goal dan spits Ruud van Nistelrooy van Real Madrid: ,,Ruud van Nistelrooy maakte ik mee aan het begin van zijn carrière. Ruud was toen al héél fanatiek. Zijn grootste kwaliteit was zijn enorme wil om te winnen. Hij heeft een geweldige drive om de beste te zijn, dat is onvoorstelbaar. Toen Klaas-Jan Huntelaar naar Heerenveen kwam was ik net vertrokken. Hem heb ik bij Jong Oranje meegemaakt. Klaas-Jan is heel anders dan Ruud, maar toch ook heel gedreven. Hij is minder emotioneel dan Ruud en speelt meer met zijn verstand. Hij heeft nóg meer gevoel voor de goal dan Ruud en heeft een natuurlijk instinct om altijd op de juiste plaats te staan.”

Related posts