Sterchele tekent niet bij Anderlecht, Ajax voorlopig niet in beeld

Anderlecht heeft geen akkoord bereikt met François Stechele. Anderlecht had wel al een overeenkomst bereikt met Germinal Beerschot. Anderlecht had vrijdag een akkoord bereikt met Germinal Beerschot, maar toen moest er nog gepraat worden met Sterchele zelf. Die onderhandelingen liepen met een sisser af. “Wij zijn het niet eens geraakt, ook al interesseerde de speler ons bijzonder”, meldt de club. Waarschijnlijk is de reden dat ook Standard zich inmiddels gemeld heeft bij Beerschot.

Sterchele kon een contract voor vier jaar tekenen bij de landskampioen. Anderlecht zou 2 à 2,5 miljoen euro veil gehad hebben voor de topschutter uit de eerste klasse. ,,De onderhandelingen met Sterchele zijn afgesprongen. Wat ons betreft, is dat definitief”, meldt Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck in de Belgische kranten (o.a. Belga). In de vooravond had Van Holsbeeck nog voor de foto geposeerd met Sterchele, maar even later was er van een akkoord geen sprake meer.

Standard
De reden?: Standard zou zich in de strijd om de spits gemengd hebben. Germinal Beerschot kreeg vrijdag een fax van Standard met de vraag of er met Sterchele mocht gepraat worden. De spits kreeg van de Luikse club mogelijk betere voorwaarden aangeboden. Jos Verhaegen, de voorzitter van Germinal Beerschot, bevestigt de interesse van Standard voor Sterchele. ,,We hebben inderdaad een fax gekregen”, zegt hij. “Standard heeft gevraagd of het met Sterchele mag onderhandelen”, gaat Jos Verhaegen voort in Gazet van Antwerpen. ,,Uiteraard mag dat, ik heb daar geen probleem mee. Ze hebben op dit moment wel nog geen bod uitgebracht bij Germinal Beerschot.”

Eerder scheen ook Ajax interesse te hebben in de Belgische spits(zie bericht). Daar lijkt nu weinig meer van over. Het lijkt erop alsof het nu een strijd is tussen Standard en Anderlecht.

Related posts