EK-21: Jong Oranje plaatst zich voor Olympische Spelen door winst op Portugal (2-1)

Jong Oranje heeft zich woensdagavond geplaatst voor de Olympische Spelen in Peking volgend jaar. De voetballers van Foppe de Haan wonnen in Groningen ook hun tweede groepsduel op het Europees kampioenschap onder 21 en verzekerden zich hiermee van een plek in de halve finale van het EK. Portugal werd in de Euroborg met 2-1 verslagen. Ryan Babel scoorde in de eerste helft uit een strafschop. De 2-0 kwam na de pauze van Maceo Rigters. Voor Portugal scoorde Miguel Veloso. Naast Babel speelde ook Ajacied Hedwiges Maduro het gehele duel. Doelman Kenneth Vermeer viel tien minuten voor de rust in omdat Boy Waterman met een rugblessure van het veld moest.

Zaterdag staat het laatste groepsduel tegen België op het programma. België heeft dan aan een gelijkspel genoeg om de halve finales en de Spelen te bereiken. De Belgen wonnen nipt van Jong Israel met 1-0. Het doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. De Ajacieden Jan Vertonghen en Thomas Vermaelen speelde de gehele wedstrijd. Tom de Mul bleef het hele duel op de bank. Overigens is Vertonghen tegen Nederland geschorst zaterdag omdat hij tegen Israel tegen zijn tweede gele kaart opliep.

klik hier voor een mooi fotoverslag van RemePro van dit duel

Related posts