Ajax breekt contract Vurnon Anita (18) open

Ajax heeft het contract met jongeling Vurnon Anita opengebroken en verlengd tot de zomer van 2011. De oude overeenkomst zou op 1 juli 2008 aflopen. De 18-jarige Anita speelt sinds 1999 bij Ajax. Hij begon in de E1. Het afgelopen seizoen kwam hij twee keer uit voor het eerste elftal van Ajax. Zo kwam hij in actie tijdens het UEFA Cup duel uit in Bremen. Anita debuteerde in het eerste op 19 maart 2006 in de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Anita, die wordt toegevoegd aan de A-selectie, heeft een duidelijk doel voor ogen voor de komende tijd. ,,Ik ga er keihard tegenaan”, zegt hij. ,,En hoop op die manier komend seizoen zoveel mogelijk speelminuten te bemachtigen. Op de lange termijn hoop ik natuurlijk uit te groeien tot basisspeler”, zo verteld de speler op Ajax.nl

Technisch directeur Martin van Geel is tevreden dat Anita langer bij Ajax blijft. ,,Vurnon is een zeer talentvolle speler. Met het nieuwe contract kan hij zich in alle rust ontwikkelen bij Ajax. Hij moet de laatste stap naar de top nog maken, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken.”


Vernon Anita

Related posts