Babel moet van De Haan Alves-video kijken

Ryan Babel moet van bondscoach Foppe de Haan verplicht naar videobeelden van Heerenveen-spits Afonso Alves kijken. De Haan liet doorschemeren dat Babel kan rekenen op een basisplaats met Jong Oranje zondag tegen Israël, maar dat er “voor de goal nog wel wat mankeert”. ,,Alves is vooral sterk in de beweging voor de goal. Hij is altijd op het goede moment los van de voorstopper”, aldus de toelichting van de bondscoach vandaag (woensdag) na de ochtendtraining. ,,Je moet bovendien als spits weten waar de goal staat. Dat moet Babel nog ontwikkelen. Maar daar is eigenlijk nu te weinig tijd voor.”

Ook aan de voorzetten die de spits te verwerken krijgt, schort nog het een en ander. ,,De techniek en de rust, er zit nu nog te veel effect aan. Ze moeten gewoon strak voor de goal”, aldus De Haan, die woensdagochtend in partijvorm trainde met Julian Jenner op de rechtsbuitenpositie en Roy Beerens op links.

Related posts