Ajax contracteert zoon Pipo (Wamberto): Danilo

Ajax heeft de zoon van Wamberto tot en met 2010 vastgelegd; De nu nog 17 jarige Richard Danilo Maciel Sousa Campos, roepnaam Danilo speelt al langere tijd voor de Ajax-jeugd en tekende een contract dat loopt tot 1 juli 2010. De kans bestaat dat er in de toekomst nog een zoon van Wamberto een contract gaat afdwingen want Wanderson komt nu uit in de B-jeugd van Ajax.

Wamberto (33) speelt op dit moment in België voor de eersteklasser Bergen. Wamberto stond van 1998 tot 2004 onder contract bij Ajax en in die tijd zijn zijn kinderen toegelaten tot de Ajax jeugdopleiding. Natuurlijk had Danilo zijn vader en moeder meegenomen naar de contractondertekening op het kantoor van technisch-directeur Martin van Geel. Vader Wamberto straalde van trots. ,,Dit is een heel mooie dag voor onze familie”, aldus de befaamde oud-Ajacied. ,,Ik denk dat als Danilo hard blijft werken, hij beter kan worden dan ik.”

Danilo is in de aanval op meerdere posities inzetbaar. ,,Ik ben snel en handig aan de bal”, lichtte hij zijn kwaliteiten toe. ,,Eigenlijk ben ik hetzelfde type voetballer als mijn vader.” Danilo zegt veel te hebben geleerd van zijn vader; ,,Hij weet precies wat ik wel en niet moet doen in het veld. Ook legt hij uit hoe ik me goed kan concentreren”, aldus de jongeling tegenover Ajax.nl.

Related posts