Leonardo op de weg terug: ‘Sneijder is beter dan Deco’

Leonardo heeft in een interview in het AD aangeven dat zijn knie ‘beresterk voelt’. Leonardo die ongeveer 4 maanden geleden zijn voorste kruisband afgescheurd heeft is op dit moment weer in Brazilië en werkt hard aan zijn herstel.

In het AD laat hij weten: ,,Ik ben blij dat ik naar Brazilië ben gegaan Ik was er drie weken in een kliniek in Sao Paulo. Alles was particulier en was geweldig geregeld door Ajax. Ik kende de dokter via andere Braziliaanse spelers. Hij heeft Maxwell, Vampeta en Rai ook geopereerd. De dokter van Ajax vloog met me mee naar Brazilie en ook die was onder de indruk van wat de chirurg heeft gedaan.”

,,Ik zat er niet tussen voetballers, maar tussen gewone patiënten. Ik heb weken contact gehad met een man van bijna 80 jaar. Die ging bijna huilen toen ik wegging. ‘Ik ga je missen, Leonardo,’ zei hij bij het vertrek. Die mensen wisten niet eens dat ik voetballer was. Dat vond ik eigelijk het mooiste.”

”Het voelt deze keer heel anders dan de vorige keer. Toen duurde het 15 maanden voordat ik terug was op het hoogste niveau. Nu denk ik, maar ik moet voorzichtig zijn, dat het veel sneller zal gaan. De knie voelt beter aan dan de vorige keer. Toen voelde ik bij elke oefening weer steken en instabiliteit. Nu voelt mijn knie beresterk”

Leonardo hoopt binnen 3 tot 4 maanden volledig hersteld te zijn en weer zijn opwachting op de velden te maken.

Sneijder
Leonardo pleit voor het aanblijven van Wesley Sneijder bij Ajax. ,,Wesley is de belangrijkste speler van Ajax”, begint Leonardo zijn relaas. ,,Waarom? Omdat hij de beste middenvelder van Nederland is. Hij heeft een sleutelrol in de ploeg. Als hij weggaat, is dat een groot verlies. Als ik Ajax was, zou ik er echt alles voor opzij zetten om hem minimaal nog jaar bij ons te houden.”

Volgens Leonardo kan Sneijder zich meten met de absolute wereldtop. ,,Wesley is beter dan Deco. Hij verrast met de bal op elk moment in de wedstrijd. Soms lachen we samen over de toekomst. Dan zeg ik tegen hem dat hij nog een jaar moet wachten en dat hij eerst naar Barcelona moet gaan en dat ik later kom. Ik zeg ook altijd dat blaugrana hem beter staat dan het wit van Valencia”, lacht de Braziliaan.

Related posts