AZ denkt met Ari goud te hebben maar dat zal nog moeten blijken

Met het aantrekken van Ari da Silva troefde AZ een hele trits geïnteresseerde clubs af waaronder Ajax en Heerenveen, zo meent de club. Met name SC Heerenveen was geïnteresseerd in de trefzekere aanvaller van het Zweedse Kalmar FF, maar voorzitter Koos Formsma laat nu weten dat er nooit gesprekken hebben plaatsgevonden.

,,Wij hebben hem gevolgd, maar niet onderhandeld”, vertelde de Friese-preses tegenover De Telegraaf. ,,Hij staat nu na acht wedstrijden ook op nul goals en we hebben zelf ook genoeg spitsen.” Ariclenes da Silva Ferreira, voetbalnaam Ari, was de afgelopen weken een hot item binnen de Europese transfermarkt.

Ongeschreven wet
Toon Gerbrands, algemeen directeur van AZ, verbaasde zich over de gang van zaken rondom de 21-jarige spits. ,,PSV, Heerenveen, Hamburger SV en veel Spaanse en Engelse clubs waren ook aanwezig om zijn verrichtingen te volgen. Voor mij was het heel gek: al die gasten zitten op een rij naast elkaar en ze praten overal over, behalve het werk en de speler waar ze voor komen. Dat schijnt een ongeschreven wet te zijn.”

De Alkmaarders betalen rond de 4,5 miljoen euro, waarvan de helft naar het in Londen gevestigde bureau OML sportmarketing gaat, dat de komst van Ari naar Kalmar financierde. Nog geen anderhalf jaar geleden verkaste hij voor 170.000 euro naar de Zweedse club om gelijk in zijn eerste seizoen met 15 treffers topscorer te worden.

Het is dus de vraag of AZ nu werkelijk zo slim en kordaat gehandeld heeft of dat de club in zijn haast om maar alle andere clubs voor te willen zijn niet een kat in de zak gekocht heeft. We zullen in de loop van volgend seizoen pas antwoord krijgen op die vraag. Wellicht zijn er deskundigen onder jullie die aan de hand van wat beelden al genoeg weten: KLIK HIER

Related posts