Kreek ook komend seizoen jeugdtrainer Ajax

Michel Kreek is ook komend seizoen jeugdtrainer bij Ajax. De 37-jarige ex-prof tekende een nieuw eenjarig contract. Kreek debuteerde dit seizoen als trainer van Ajax E1. ,,Dit seizoen is me heel goed bevallen. Na het afsluiten van mijn voetbalcarrière was dit een sprong in het diepe. ” Kreek doorliep in zijn jeugdjaren zelf ook de jeugdopleiding van Ajax. De Amsterdammer maakte als achtjarige zijn debuut in het Ajax-shirt. Op 29 oktober 1989 speelde Kreek uit bij FC Haarlem (0-4) zijn eerste officiële wedstrijd in Ajax 1. Uiteindelijk bracht de Ajacied 114 officiële duels op zijn naam. Kreek, die in 1994 vertrok naar het Italiaanse Padova.

Na zijn laatste wedstrijd in het betaald voetbal als speler van Willem II, bouwde de Amsterdammer af op de Toekomst. De routinier pikte onder meer trainingen mee van Jong Ajax. ,,Ik ben prima opgevangen door de club’’, kijkt Kreek terug. ,,De sfeer op de Toekomst is goed. Ook dat is een reden om verder te gaan.’’

Inmiddels is Kreek toegelaten tot de cursus TC 1. ,,Het is vooral leuk om te zien hoe de spelers zich ontwikkelen. De jongetjes in mijn team hebben het dit seizoen hartstikke goed gedaan. Een hoogtepunt was het winnen van ons eigen Jany van der Veen-toernooi. Net als de voetballertjes blijf ik mezelf trouwens ook doorontwikkelen.’’

Related posts