Vermoeide Emanuelson speelt zondag maar haakt af bij Jong Oranje

Bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje kan tijdens het Europees kampioenschap in eigen land niet over Urby Emanuelson beschikken. De linksback van Ajax voelt zich niet fit voor het EK onder 21, dat van 10 tot 23 juni in Arnhem, Groningen, Heerenveen en Nijmegen wordt gehouden. Het besluit over Emanuelson is genomen tijdens een overleg tussen de medische en technische staf van Ajax en de KNVB. Emanuelson verklaarde vorige maand al dat hij na afloop van het seizoen dringend behoefte aan rust had.

,,Urby zit er helemaal doorheen. Vorig jaar was het ook al zo in Portugal’, verwijst De Haan naar de vorige EK-eindronde van Jong Oranje. ‘Toen liep hij ook al voortdurend in het rood en heeft hij alleen in de finale meegespeeld.”

Na afloop van dat toernooi kampte Emanuelson nog een lange periode met een forse vermoeidheid, waarin hij bijvoorbeeld ook na te maken kreeg met slapeloosheid. ,,Hij heeft het gevoel dat het er nu weer aan komt”, aldus De Haan. ,,Die jongen speelt al twee jaar meer dan vijftig duels per seizoen. Nog één wedstrijd en dan houdt het seizoen voor hem op”, wees de bondscoach naar het beslissende play-offduel van Ajax met AZ.

De afzegging van Emanuelson is een nieuwe tegenvaller voor De Haan, die eerder al te horen kreeg dat Ibrahim Afellay, Evander Sno en Stijn Schaars door blessures niet in actie kunnen komen tijdens het EK onder-21.

Related posts