Voorverkoopsysteem verjaagt, door overweldigingende belangstelling voor Ajax-AZ, seizoenkaarthouder van eigen plaats!

De play-offs mogen dan tot op heden voor half lege stadions gespeeld worden. Wat betreft het duel Ajax-AZ, in de Amsterdam ArenA op 27 mei, is over belangstelling van de fans niet te klagen! Afgelopen maandag en dinsdag konden fans met 40% korting maar liefst drie tickets kopen via Ticketbox. Gistermiddag was er al geen kaart meer te krijgen voor de eerste ring! Dit tot grote ontevredenheid van vele fans die de deksel op de neus kregen toen zij hun eigen plaats wilden kopen.

Oorzaak lijkt een grote miscalculatie van Ajax wat betreft de verwachte belangstelling voor het duel. Door de verkoopmethode dat iedere seizoenkaarthouder drie kaarten kon krijgen en je eigen plek/vak niet gereserveerd was is nu de situatie ontstaan dat supporters de eigen plek niet meer kunnen kopen en genoodzaakt zijn genoegen te nemen met een plekkie ergens op de 2e ring. Dit zaait kwaad bloed bij de trouwe fans en terecht!

Vanmorgen waren al meer dan 25.000 kaarten verkocht, zo is ons gemeld. In eerste instantie is alleen de eerste ring in de voorverkoop gegaan. Het voorverkoopschema waarvoor gekozen is lijkt puur gebasseerd op commerciële overwegingen om het stadion maar vol te krijgen, totaal niet rekening houdende met de belangen van de Ajax-seizoenkaarthouder die nu moet verkassen omdat een andere, waarschijnlijk niet eens Ajax-clubcardhouder op zijn stoeltje zit. De wereld op zijn kop!

Ajax bedankt, het is weer duidelijk waar de belangen liggen!

Uiteraard hebben wij Ajax ook gevraagd om opheldering. Zodra hier iets over bekend is laten wij dit zsm weten!

Redactie AjaxF-side.NL

Related posts