Ajax overtuigend naar playoff-finale: 4-0

Via een thuisoverwinning op SC Heerenveen heeft Ajax zich geplaatst voor de finaleronde van de playoffs. Op overtuigende wijze werd de 1-0 nederlaag van eerder deze week weggepoetst. In Amsterdam werd het vanmiddag maar liefst 4-0.

Klik hier voor het fotoverslag van dit duel!

Halverwege de eerste helft was het gat al binnen luttele minuten geslagen. Huntelaar lette goed op, en werkte een rebound binnen, en Ryan Babel rondde niet lang daarna een fraaie solo af met een doelpunt: 2-0. Ondanks genoeg kansen werd er voor rust niet meer gescoord, en bleef Heerenveen hoop houden.

In de tweede helft kwam de definitieve nekslag echter alsnog. Heerenveen-doelman Vandenbussche vloerde de doorgebroken Huntelaar, en mocht met de rode kaart op zak gaan douchen. De toegekende strafschop werd door Huntelaar zelf benut, waardoor Ajax de wedstrijd gemakkelijk kon uitspelen. Invaller Kenneth Perez maakte er zelfs nog 4-0 van, waardoor de eerste ronde met een goed gevoel afgesloten kon worden.

Blessure Stam-Schorsing Davids
In de finale wacht AZ, dat na een eerder gelijkspel thuis met 2-0 won van FC Twente. Volgende week zondag is het eerste duel in Alkmaar om 12:30 uur. Een week later (zondag 27 mei 1e pinksterdag) is het Ajax-AZ om 14:30 uur. Bij Ajax ontbreekt dan in ieder geval Edgar Davids; hij liep tegen een gele kaart op hetgeen hem een schorsing opleverde. Daarnaast raakte Jaap Stam geblesseerd en is het zeer twijfelachtig of hij volgende week kan spelen.

Ajax-Heerenveen 4-0 (2-0)
1-0 Klaas-Jan Huntelaar (22.)
2-0 Ryan Babel (23.)
3-0 Klaas-Jan Huntelaar (61/pen.)
4-0 Kenneth Perez (86.)

Arbiter: Bossen
Toeschouwers: 29.241
Geel: Davids
Rood: Vandenbussche (59.)

Opstelling Ajax: Stekelenburg, Ogararu, Stam (Maduro/75), Vermaelen, Davids, Sneijder, Heitinga, Emanuelson, De Mul (Perez/69), Huntelaar, Babel (Mitea/84).

Opstelling SC Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Hansson, Dingsdag (Bradley/62), Breuer, Poulsen, Bosvelt (v.Dijk/61), Hanssen, Pranjic, Alves (Tarvajärvi/77), Nilsson.

Related posts