Speelschema Play-offs: Eerst twee duels tegen Heerenveen

Na de thriller van de competitie-ontknoping rest voor Ajax niets anders dan de play-offs. In de eerste ronde stuit Ajax daarin op SC Heerenveen, AZ speelt tegen FC Twente. Omdat Ajax en AZ een betere positie behaalden in de reguliere competitie (respectievelijk 2e en 3e) beginnen deze clubs met een uitwedstrijd. De data voor de eerste ronde zijn woensdag 9 mei en zondag 13 mei.

De twee zondagen daarop, 20 en 27 mei, strijden de twee winnaars om een plaatsje in het voorportaal van het miljoenenbal. Voor de verliezers ligt er in de vorm van een UEFA Cup-ticket een troostprijs klaar.

Schema play-offs om een ticket in de voorronde van de Champions League:
1e ronde, woensdag 9 mei:

SC Heerenveen – Ajax
FC Twente – AZ
1e ronde, zondag 13 mei:
Ajax – SC Heerenveen
AZ – FC Twente

Finale, zondag 20 mei:
AZ/FC Twente – Ajax of SC Heerenveen – AZ/FC Twente
Finale, zondag 27 mei:
Ajax – AZ/FC Twente of AZ/FC Twente – SC Heerenveen

Related posts