Ajax-fans betalen 44% meer voor buscombi!
Bekerfinale voor AZ-fans uitverkocht; Extra, nog duurdere kaarten, voor Ajax-fans

AZ is alle 17.000 kaarten die beschikbaar waren gesteld door de KNVNB aan de kaaskoppen al kwijt. Op zich niet zo vreemd want de Alkmaarse fans betalen slechts 30 euro voor een omwisselbiljet voor eigen vervoer en slechts 36 euro voor een buscombi naar de kuip. Ook Ajax heeft niet te kklagen over de belangstelling van de eigen aanhang; Op enkele honderden kaarten na zijn alle buscombi’s verkocht. De acht beschikbare treincombi’s waren al eerder binnen twee dagen uitverkocht.

Het belachelijke is dat Az-fans slechts 36 euro betalen voor een buscombi en Ajax-fans voor een vergelijkbare reisafstand maar liefst 52 euro, oftewel maar liefst 44% meer!! En dan te weten dat AZ op de site uitgaat van een netto kostprijs van het kaartje van 25 euro. Ajax gaat uit van een kaartje dat slechts 16,29 euro kost. Toch is de totaalprijs van de buscombi bij Ajax dus veel hoger. Hoe kan dat? Tijd dus om de bijkomende kostenspecificaties die beide clubs geven even te vergelijken:

waar AZ een ticketbox-toeslag van 2 euro 65 berekent komt Ajax voor een lagere kaartprijs op 3,20 euro. Dat klopt dus al niet. Want de Ticketboxprijs is afhankelijk van de kaartprijs en niet van de clubnaam, zo lijkt ons, toch?

Het volgende punt: Vervoerskosten: Ajax rekent voor een retourtje Amsterdam-Rotterdam zonder organisatiekosten en verzekering (die komen er namelijk ook nog apart bij bij Ajax. In totaal ook nog eens maar liefst 17 euro!!) op 16 euro 29. AZ rekent voor een retourtje Alkmaar-Rotterdam slechts 6 (!!) euro. Is AZ nou zo slim of is Ajax nou zo dom?

Mededeling extra kaarten
Ajax meldt op de website dat, als de nog enkele honderden beschikbare kaarten voor achter het doel verkocht zijn, er ook nog plekken beschikbaar zijn op de lange zijde van het stadion. De kaartprijs van deze tickets is echter opnieuw € 16,50 duurder. Volgens Ajax vanwege de situering in het stadion, waardoor de totaalprijs van het buscombikaartje neerkomt op maar liefst € 68,50. Deze kaarten zullen pas in de verkoop gaan wanneer de plaatsen achter het doel vollledig zijn uitverkocht.

Related posts