‘Liverpool wil Gabri; Contacten al gelegd’

Het goede seizoen dat Gabriel García de la Torre, beter bekend als Gabri, bij Ajax speelt is niet onopgemerkt gebleven. Volgens de Spaanse krant El Mundo Deportivo is Liverpool-coach Rafael Benítez zeer geinteresseerd in de Spanjaard. Volgens de krant is de kans groot dat de 28-jarige middenvelder volgend seizoen deel zal uitmaken van de Spaanse kolonie op Anfield Road. De oud-speler van Barcelona zou het zeer naar zijn zin hebben in Amsterdam, maar het feit dat zijn goede vrienden José Reina en Luis García aan de Merseyside actief zijn, zou een belangrijke rol kunnen spelen.

De Spaanse oefenmeester zou al contact hebben gezocht met Gabri om zijn mening te peilen over een mogelijke overgang. Benítez is van mening dat de drievoudig international over de juiste instelling beschikt en een ideale versterking zou zijn voor het systeem dat hij voor volgend seizoen in het verschiet heeft.

Gabri debuteerde in het seizoen 1999/2000 aan de hand van Louis van Gaal in de hoofdmacht van Barcelona. Na zeven seizoenen in Catalaanse dienst besloot de Spanjaard om het Camp Nou te verlaten op zoek naar meer speelminuten in een andere omgeving. Het feit dat Henk ten Cate, drie seizoenen lang assistent-trainer bij Barça, trainer werd van Ajax, speelde een grote rol in de beslissing van Gabri om in de Amsterdam ArenA een contract te tekenen.

Related posts