Voorbeschouwing RKC-Ajax: Basisplaats voor Vermaelen

Thomas Vermaelen keert zondag terug in de basisopstelling van Ajax in het uitduel tegen RKC Waalwijk. ,,Thomas heeft goed getraind, is fit en scherp en kan dus spelen’’, lichtte Ajax-trainer Henk ten Cate zijn keuze toe tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel op vrijdag. Henk ten Cate kan tegen RKC ook weer beschikken over Gabri. De middenvelder zat tijdens het duel tegen Heracles een schorsing uit.

Vermaelen raakte twee maanden terug geblesseerd aan zijn rechterknie. Donderdagavond deed hij wedstrijdritme op in een wedstrijd van Jong Ajax (zie bericht). Tijdens de vrijdagtraining liet de 21-jarige Ajacied een uitstekende indruk achter op zijn trainer. Vanwege de blessures van Jaap Stam en Zdenek Grygera kan Ten Cate Vermaelen ook uitstekend gebruiken in het centrum van de Ajax-defensie.

Lastigste wedstrijd
Ten Cate verwacht een lastige wedstrijd tegen RKC Waalwijk, de nummer voorlaatst in de Eredivisie. ,,Op basis van de ranglijst zul je het misschien niet direct zeggen, maar RKC komt vooral thuis aardig voor de dag’’, weet Ten Cate. De Ajax-trainer beschouwt het treffen in Waalwijk als wellicht de lastigste wedstrijd die Ajax dit seizoen nog wacht. De Amsterdammers nemen het in de reguliere competitie verder nog op tegen NAC, Sparta en Willem II. ,,Verschillende factoren spelen in deze fase een rol. Wij mogen niks weggeven en spelen voor onze laatste kans. Die kans moeten we met beide handen aanpakken. Het enige dat wij kunnen doen is de druk op PSV hooghouden.’’

Blessures daargelaten, staat Ajax er momenteel goed voor, concludeerde Ten Cate tevreden. De Amsterdammer lijkt gelijk te krijgen met zijn vaststelling dat zijn spelersgroep het beste presteert in de maanden waarin het seizoen wordt beslist. ,,Wij zijn vrij fit en conditioneel zitten we aan onze top”, aldus een tevreden Ten Cate.

Thuis 5-0
Ajax was in de openingswedstrijd van dit seizoen thuis met 5-0 te sterk voor RKC Waalwijk. Of de Brabanders zondag opnieuw zo eenvoudig opzij worden gezet, durft Klaas Jan Huntelaar niet te zeggen: ,,Toen vond ik ze niet zo goed, maar nu hebben ze natuurlijk het thuisvoordeel. Wij moeten zorgen dat we het tempo hoog houden. Dan komen de kansen vanzelf.”

Als we de historische resultaten van RKC Waalwijk-Ajax bekijken dan zien we dat Ajax slechts één keer in Waalwijk in competitieverband verloor:. Dat was toevallig ook het eerste seizoen dat RKC in de eredivisie speelde, seizoen 1988/1989. Sindsdien speelde Ajax zes keer gelijk en won het elf keer. Van de laatste vijf edities won Ajax er vier maar vaak was het maar nipt!

Historie van de laatste vijf competitieduels tussen RKC en Ajax in Waalwijk:
2001-2002 13-10-2001 RKC Waalwijk-Ajax 0-2 (0-1) (zie verslag)
2002-2003 26-10-2002 RKC Waalwijk-Ajax 1-1 (0-0) (zie verslag)
2003-2004 06-03-2004 RKC Waalwijk-Ajax 0-1 (0-1) (zie verslag)
2004-2005 03-12-2004 RKC Waalwijk-Ajax 1-2 (1-2) (zie verslag)
2005-2006 16-04-2006 RKC Waalwijk-Ajax 2-4 (1-2) (zie verslag)

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win 19,80 euro!
Ajax is bij de bookmakers zwaar favoriet voor de winst op RKC. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,32 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 4,7 keer en voor een zege van de Waalwijkers 7,8 keer! Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,32= 19,80euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts