Jaakke: ‘Ik heb geen verstand van voetbal en Perez had geschorst moeten worden!’

John Jaakke; de voorzitter van Ajax, doet een opmerkelijke ontboezeming in Intermediair: ,,Ik heb geen verstand van voetbal. Wel van mensen.” En: “Ik ben net slagroom. Hoe harder je klopt, hoe stijver ik word.” Hij weet ook hoe de fans hem zien: “Een hockeyer, arrogante man uit het Gooi, in een streepjespak, die ook nog heeft gestudeerd.”

Jaakke is sinds medio 2003 voorzitter van Ajax. ,,Een erefunctie”, vindt hij. Al deed een minutenlang gescandeerd “Jaakke rot op” door de F-side na het ontslag van Danny Blind hem pijn. Erger nog waren de verbale misstappen van Kenneth Perez (“kankerneger”) en Wesley Sneijder (“blinde tyfushond”); ,,Dat was de moeilijkste week uit mijn voorzitterschap,” aldus de voorzitter die de uitspraken van Sneijder bagataliseerde als ‘ straattaal’.

Perez had geschorst moeten worden
Over Perez: ,,Dat had ik anders moeten doen. Ik had eerder moeten optreden en we hadden Perez ook zelf moeten schorsen. In een volgend, soortgelijk geval zou ontslag een optie zijn, zeker”, zegt hij in het vakblad.

VI-hoofdredacteur Johan Derksen noemde hem: ,,een ijdeltuit die over lijken gaat om zijn positie te behouden, waarop hij zo trots is als een hond met zeven lullen”. Jaakke is niet onder de indruk: ,,Sportpers en zeker columnisten, het is een apart soort mensen. Derksen, columnist Henk Spaan … Het is jaloezie. Zoveel mensen zouden Ajax-voorzitter willen worden, en ik ben het.”

Related posts