Gaat Alex opvolger van Stam bij Ajax worden?

Bij São Paulo Futebol Clube loopt de beste opvolger voor Jaap Stam rond. Zijn naam: Alex Silva. Tot die conclusie kwam een verslaggever van Sportweek tenminste toen hij rond dwaalde in Zuid-Amerika. Alex, niet te verwarren met de Alex van p$v, was enige tijd geleden ook in Brazilië nog een grote onbekende, die overkwam van Vitoria uit Bahia. Eind vorig jaar werd zijn naam zelfs nog niet genoemd als basisspeler van São Paulo. Maar nu is hij een vaste kracht van de ‘Tricolores’. Als centrale verdediger, spelend op dezelfde positie als Stam, lijkt hij met zijn 1.92m ook als type-speler op Stam of Alex van p$v. Samen met André Dias geeft Alex Silva leiding aan de centrale verdediging van Sào Paulo.

Thuis bij Dinis Fonseca bekijkt de verslaggever op een scherm van één bij twee meter naar het rechtstreekse verslag van de wedstrijd São Paulo–Alianza Lima (Peru). Een wedstrijd, die met 4-0 wordt gewonnen door de Brazilianen en waarin Alex Silva scoort. De verslaggever geeft aan, hem één van de opvallendste spelers te vinden, mede gebaseerd op eerdere wedstrijden, die hij zag: Met zijn 22 jaar straalt Alex nu al gezag uit.


Alex Silva in actie voor Sao Paulo

Dinis voorspelt hem een grote toekomst: ,,Je ziet het goed, hij is een groot talent. Noem mij een centrale verdediger, die in 32 wedstrijden 7 keer scoort.” En hij vervolgt: “Alex Silva wordt een hele grote! Ik verwacht dat hij nog beter wordt dan zijn broer.”

Zijn broer?, vraagt de verslaggever verbaasd. ,,Weet je dat dan niet hij is de broer van Luisão uit de nationale selectie, de centrale verdediger van Benfica.”

Desgevraagd kan Dinis geen details uit zijn contract geven. ,,Als je die wil weten moet je Carol bellen. Zij is één van de juristen, die bij São Paulo betrokken is.” De verslaggever stelde die vraag omdat veel contracten een zogenaamde ‘strafclausule’ kennen om de uittocht aan spelers tegen te gaan. Een bedrag dat aan de club betaald moet worden bij het verlaten van de club voor beëindiging van het contract.

Alex Silva zal nu nog wel betaalbaar zijn. Dus moet Ajax snel zijn, want naar verwachting gaat de prijs snel omhoog. Of anders is PSV, dat hier actief scout, de Amsterdammers straks weer te snel af.

Bron: Sportweek

Related posts