Ajax opent jacht op de titel na simpele zege op Heracles: 3-0.

Ajax heeft de kans die door p$v geboden werd met beide handen aangepakt. De inhaalrace op de Eindhovenaren werd vervolgd met een ruime zege op Heracles: 3-0. Voor de derde achtereenvolgende competitierond liep Ajax in op de lampjes. Spelers en supporters lieten blijken er, met nog vier wedstrijden te gaan, weer helemaal in te geloven dat de landstitel toch nog voor het grijpen is.
KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Voorafgaand aan de wedstrijd bracht de F-side een eerbetoon aan de 10 jaar geleden gestorven Carlo Picornie. Met bloemen, een minuut stilte en het zingen van ‘ you’ll never walk alone’ werd herdacht dat tien jaar geleden deze Ajax-fan dood werd geslagen in een veld in Beverwijk. Dat zoiets nooit meer mag gebeuren.

Ajax begon, zoals eigenlijk verwacht prima aan het duel. Direct werd de tegenstander vastgezet maar Heracles blijkt een ploeg waar toch aardig wat voetbal in zit. Een vrije trap van Wesley Sneijder bracht Ajax de voorsprong: 1-0. Daarna volgden de kansen elkaar in hoog tempo op. Vooral Tom de Mul had een prima kans maar schoot de bal onbesuisd tegen de lat.

Twee goals Huntelaar
In de tweede helft besliste Ajax het duel snel in Amsterdams voordeel. Binnen drie minuten was het 3-0 door twee mooie goals van Klaas Jan Huntelaar. Eerst haalde hij fraai uit de draai uit en even later mocht hij een uitgespeelde aanval door het hart van de Almelose defensie afronden: 3-0. Enige smet op de wedstrijd was dat Ajax verzuimde verder te werken aan het doelsaldo. PSV zag de positieve marge in de dertigste speelronde van de eredivisie tot slechts drie treffers slinken.

Blessure Stam
In de slotseconde verstapte Jaap Stam zich. Zoals het nu doet aanzien is de aanvoerder enkele weken uitgeschakeld al wilde Ten Cate daar direct na de wedstrijd niets van weten: ,,Jaap is een bikkel, die gaat gewoon door!”. Maandag moet nader onderzoek uitsluitsel geven over de ernst van de spierblessure. Stam wordt dit seizoen vaker geplaagd door hamstringproblemen.

Ajax-Heracles: 3-0 (1-0)
11. Sneijder 1-0
50. Huntelaar 2-0
52. Huntelaar 3-0

Scheidsrechter: Haverkort
Toeschouwers: 50109
Kaarten: Geel: Looms en Boakye (beiden Heracles)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Stam, Heitinga, Emanuelson, Roger (’71 Van der Wiel), Sneijder, Davids, De Mul (’63 Manucharyan), Huntelaar, Babel (’75 Perez)

Opstelling Heracles:
Pieckenhagen, Boakye, Smit, Bosnar, Looms, Quansah, Maas, Tanghe, Schilder (’74 Klavan), Friend (’67 Everton), Gluscevic (’74 Bridji)

Related posts