Oranje traint zonder licht geblesseerden Robben en Sneijder.

Bondscoach Marco van Basten van het Nederlands elftal kon maandag tijdens de eerste training voor het EK-kwalificatieduel met Slovenië niet over Arjen Robben en Wesley Sneijder beschikken. Robben verscheen niet op het hoofdveld van Quick Boys vanwege een knieblessure. Ajacied Wesley Sneijder had te veel last van een kneuzing in zijn onderbeen. Ook Joris Mathijsen en ex-Ajacied Rafael van der Vaart zijn niet ongeschonden uit het duel van afgelopen zaterdag met Roemenië (0-0) gekomen. Beide voetballers oefenden apart van de spelersgroep. Van der Vaart ondervond hinder van zijn kuit. Mathijsen klaagde over zijn bovenbeen. Edwin van der Sar sloeg eveneens de groepstraining over. De doelman is nagenoeg hersteld van een kuitblessure maar beperkte zich tot een lichte loopoefeningen.

,,Maar de verwachting is dat ze allemaal kunnen spelen”, verklaarde de bondscoach, die zondag zijn selectie tot twintig man reduceerde. Vergeleken met het EK-kwalificatieduel tegen Roemenië (0-0) maken Denny Landzaat, Kew Jaliens en Tim de Cler geen deel meer uit van de spelersgroep van Oranje. Het Nederlands elftal vertrekt dinsdagochtend naar Slovenië. De wedstrijd in het Arena Petrol stadion van Celje begint woensdagavond om 20.45 uur.

Related posts