Ajax verliest 5,6 miljoen; Slop zet druk op spelers ‘ We moeten kampioen worden’

Ajax heeft de eerste helft van het boekjaar afgesloten met een verlies van 5,6 miljoen euro. Als belangrijkste reden wordt aangegeven het mislopen van de Champions League. Het mislopen van het europeese kampioenen bal kost Ajax op zijn minst 2,5 miljoen euro. Verder vielen de opbrengsten van TV gelden en de reklame inkomsten wat tegen.

Ajax verwacht ook in de tweede helft van het boekjaar een negatief resultaat. Dit komt mede door de uitschakeling in de UEFA cup. Verder wordt er nog geprobeerd wat mislukte spelers aan feijenooit te verkopen voor een te hoog bedrag.

Druk
Ajax’ financiële topman Jeroen Slop heeft de druk op de spelersgroep vergroot, zo meldt VI. In een interview zegt de Financieel Directeur dat Ajax de titelstrijd móét winnen: ,,We moeten dit jaar gewoon kampioen worden, zodat we in het seizoen 2007/2008 weer mee kunnen doen in de lucratieve Champions League. De jaarrekening legt wat dat betreft druk op de spelersgroep.”

De tegenvallende resultaten in de competitie en vooral het niet bereiken van de Champions League dit jaar door uitschakeling tegen FC Kopenhagen, maar ook de tegenvallende transferresultaten voeden de uitspraken van Slop. De ‘chief financial officer (CFO)’ zoals dat met een mooie term heet van Ajax: ,,Ik waag mij niet aan een voorspelling, omdat de spelersmarkt een onzeker verloop kent. Maar we hebben wat dit betreft wel een spelersgroep met potentie.”

Slop laat ook nog weten dat Ajax zijn belang van 13,2 procent in de Amsterdam Arena wil uitbreiden. De club voert daar op dit moment gesprekken voor met de gemeente Amsterdam: ,,De gemeente heeft in het verleden aangegeven op termijn wel van dat belang af te willen. Ajax heeft in elk geval belangstelling voor die 40 procent van de gemeente”, aldus de toelichting van Slop.

Related posts