Kluivert kan spelen tegen Ajax en adviseert Koeman om hem op te stellen

Patrick Kluivert zou kunnen spelen tegen Ajax, Kluivert heeft de groepstraining inmiddels hervat. “Het is even wachten of ik een terugslag krijg, maar als die uitblijft, dan kan ik spelen tegen Ajax. Natuurlijk nog geen complete wedstrijd, maar mijn conditie is goed, dus een half uur of een uur moet ik aankunnen” aldus Kluivert. De wedstrijd van PSV in Amsterdam moest hij ook vanaf de tribune bekijken.

Vanaf de aftrap
Kluivert denkt dat zijn trainer er beter aan doet hem komende zondag namens PSV tegen Ajax direct vanaf de aftrap op te stellen.
Kluivert: “Ik ben nooit een type geweest dat gemakkelijk kan invallen. Als ik vanaf het begin speel, kom ik beter in een wedstrijd dan wanneer ik ‘koud’ moet invallen. Maar we zullen het zo horen,” zegt hij vanmorgen vlak voordat de teambespreking voor PSV’s topper tegen Ajax zou plaats vinden.

Ajax moet diep gaan
Kluivert heeft wel het gevoel dat hij fit genoeg is om te spelen. “De rugblessure is vrijwel over en ook van mijn knie heb ik geen last meer. Ik begin er zo langzamerhand wel een beetje van te balen dat ik allerlei blessures heb die elkaar opvolgen. Misschien is het de leeftijd?”
Over de wedstrijd zelf: “Veel mensen denken dat Ajax gaat winnen en dat is gunstig voor ons, denk ik. We hebben toch een selectie die heel erg goed naar een wedstrijd kan toeleven en ik denk dat de druk, die toch al bij Ajax ligt, er niet minder groot op wordt. Ik weet wel: als ze van ons willen winnen, zullen ze diep moeten gaan.”

‘we’ en ‘ze’
Het is grappig om Kluivert te horen praten over ‘ze’ als het Ajax betreft en ‘we’ als het over PSV gaat. “Tja, ik denk niet dat iemand drie jaar geleden had gedacht dat ik namens PSV tegen Edgard Davids en Jaap Stam van Ajax zou spelen. Ik heb ook nog nooit een officieel duel tégen Ajax gespeeld. Leuke gedachte.”

Hij spreekt Davids nog regelmatig, zegt Kluivert. Of hij daarom op de hoogte is van het één en ander rond Kenneth Perez? Vette knipoog als hij zegt: “Eh, ik geloof wel dat er daar het één en ander aan de hand is, hé?”

Ronald Koeman: ‘Ik heb begrepen dat Kluivert er klaar voor is en heb dat vanmorgen ook tegen hem gezegd. Ik hou wel van geboren optimisten.’ Maar speelt hij? ‘Ik moet beslissen of hij fit genoeg is voor zo’n wedstrijd, maar alles is mogelijk. Niet alleen wat Kluivert betreft,’ aldus de coach van PSV tegenover Sportweek.

Koeman verder over de wedstrijd van komende zondag: ,,We gaan niet achteruit lopen, we zullen ze aanpakken waar het mogelijk is. En hoewel ik de laatste tijd vragen krijg of de druk bij ons ligt, geloof ik dat de druk van het moeten toch echt bij Ajax ligt. Wij staan acht punten voor. Maar goed, in Amsterdam gaat het altijd vrij snel van 0 naar 100″, zo bijt hij nog even richting zijn oud-werkgever.

Related posts