Ajax en Volendam praten weer over samenwerking.

Ajax wil de clubs waar mee het samenwerkt uitbreiden met FC Volendam, de samenwerking zou vooral moeten plaatsvinden in de jeugdopleiding. Het is niet voor het eerst dat er met Volendam wordt gepraat over nauwe samenwerking, in 2000 waren de clubs er bijna uit en is er op het laatste moment besloten om het toch niet door te laten gaan.

Martin van Geel laat weten dat de samenwerking met Volendam vergelijkbaar moet worden als die met Haarlem. ,,Het is vergelijkbaar met de manier waarop we nu met Haarlem samenwerken, maar dan in een andere hoek van de provincie Noord-Holland.’’

Positie
De club wil dus nadrukkelijk de positie in Noord-Holland op het gebied van jeugdopleiding verder versterken. Dat kan niet los gezien worden van de opmars van AZ, dat al aankondigde op het gebied van de jeugdopleiding Ajax te gaan overvleugelen in Noord-Holland. Met Volendam kan Ajax de markt dieper in Noord-Holland dekken.

Ajax heeft nu op dit moment al samenwerkings verbanden met Haarlem, Germinal Beerschot en Ajax Cape Town deze laaste club is Ajax mede eigenaar.

Related posts