Voorbeschouwing bekerduel Willem II-Ajax:
Waken voor onderschatting, Babel en Perez twijfelachtig, Urby terug

Woensdagavond speelt Ajax in Tilburg voor de kwartfinale van de KNVB-beker tegen Willem II. Ajax-trainer Henk ten Cate heeft zijn spelers op het hart gedrukt om Willem II, dat 14e staat in de competitie, niet te onderschatten. Afgelopen weekeinde boden de Tricolores FC Twente uitstekend partij en veriet Willem II Enschede verrassend met een punt: 0-0.

,,Een uitwedstrijd in het bekertoernooi is lastig”, aldus Henk ten Cate tijdens zijn traditionele perspraatje voorafgaand aan een wedstrijd. ,,Het is een eenmalige wedstrijd. Dat besef maakt toch andere krachten los. Ik weet zeker dat ook in deze bekerronde weer een wedstrijd in een stunt zal eindigen. Verrassingen zijn ook de charme van dit toernooi. Ik hoop alleen niet dat dat verrassende resultaat in Tilburg wordt neergezet. Je moet niet denken dat het ‘maar’ Willem II is tegen wie je speelt. Je moet de wedstrijd beginnen met het besef dat je de halve finale kunt halen. Dat is de beste instelling.”

Babel en Perez twijfelachtig, Emanuelson terug bij selectie
Het is nog de vraag of Ten Cate in Tilburg kan beschikken over Ryan Babel en Kenneth Perez. Babel hield aan het duel met AZ een kneuzing over, Perez kampt met een onwillige hamstring. Deze woensdagochtend heeft Urby Emanuelson met succes een laatste fysieke test doorstaan. Hij zit vanavond weer bij de selectie. De linkspoot kwam een aantal weken niet in actie vanwege een knieblessure. De verwachting is dat Thomas Vermaelen nog zo’n twee weken nodig zal hebben voor hij zijn rentree zal kunnen maken.

George Ogararu en Mauro Rosales kunnen morgen in elk geval in de ArenA blijven. De Roemeen kampt met een liesblessure en Rosales hoopt zijn soap zo snel mogelijk af te ronden zodat hij naar Argentinië kan vertrekken.

Wiljan Vloet
Nadat eerder ook al Ajax openlijk interesse toonde in Sparta-coach Wiljan Vloet voor de vacante functie van hoofd jeugdopleidingen, schijnt nu ook Willem II in Vloet de ideale technische directeur te zien, zo meldde Johan Derksen gisteren in het programma Voetbal Insite.

Op TV
Het duel begint overigens om 20:45 uur en zal rechtstreeks door Talpa (Tien) uitgezonden worden. De commerciële zender geeft de voorkeur aan dit duel boven NAC-PSV dat op hetzelfde tijdstip wordt gespeeld. Alle wedstrijden in de kwartfinale worden overigens vanavond gespeeld. Dick van Egmond is de man in het zwart in Tilburg.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win 49,50 euro!
Ajax is bij de bookmakers favoriet voor de winst tegen Willem II. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,5 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,75 keer en voor een zege van de Tilburgers 6 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,5= 22,50euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts