Derksen bekritiseerd Ten Cate:’Hij doet onbegrijpelijke dingen’

Johan Derksen heeft opnieuw stevige kritiek geuit op Ajax. De journalist zegt in een videofilmpje dat ajax-coach Henk ten Cate teveel rouleert met zijn spelers en dat de komst van de Braziliaan Leonardo vooral voor onrust heeft gezorgd. Ook zegt Derksen niet te begrijpen dat Ajax in het UEFA Cup-duel tegen Werder Bremen aantrad met de jonge talenten Mitchell Donald en Vurnon Anita in het elftal.

,,Ik vind dat Ten Cate een paar onbegrijpelijke dingen gedaan heeft. Het is eigenlijk begonnen met het aantrekken van Leonardo. Daardoor is er alleen maar onrust ontstaan. Babel was een zeer bruikbare linksbuiten, Huntelaar was een uitermate bruikbare spits. En nu moet de aankoop van de trainer spelen, waardoor Babel de ene keer in de spits speelt en dan Huntelaar weer… Maar ik zie niet in wat Ajax ermee opgeschoten is.”

Eigen tactieken
Over de opstelling van Ajax tegen Werder Bremen: ,,Ik begrijp niet waarom Ten Cate koos voor jeugdige debutanten terwijl hij geroutineerde spelers op de bank had zitten. Maar dat schijnt iets te maken te hebben met tactiek en veldbezetting. Ik heb de indruk dat Ten Cate een beetje verzandt in z’n eigen tactieken. Trainers zijn daar zo mee bezig dat ze doorslaan en een tactiek heilig verklaren. Maar hij moet zich wel realiseren dat ook Henk ten Cate afhankelijk is van de kwaliteiten van de spelers die hij heeft. En als hij de beste spelers opstelt, heeft hij een alleraardigst elftal.”

Roulatiesysteem
Het nut van het roulatiesyteem trekt Derksen in twijfel: ,,Dat hele roulatiesysteem kan mij gestolen worden. Als je een team hebt dat goed draait, laat dat dan staan. Voetballers worden onzeker van dat rouleren, dat werkt niet. Als ik zie hoe zwak Ajax speelt tegen Werder, hoe zwak Ajax speelt tegen Excelsior, dan zou je bijna gaan denken dat het structureel is. Daarom ben ik ook ontzettend benieuwd naar het Ajax van dit weekend tegen AZ.”

Related posts