Ajax afgedroogd in Bremen door Werder: 3-0

Ajax is in de eerste wedstrijd in de UEFA Cup in Bremen met 3-0 afgedroogd door de plaatselijke Werder. Omdat Ten Cate vanwege blessures (Grygera, Emanuelson en Vermaelen) en een schorsing (Ogararu) niet kon beschikken over een groot aantal verdedigers, was Ajax woensdagavond gehavend begonnen aan de dubbele UEFA Cup-ontmoeting met de Noord-Duitsers. Nadat Olaf Lindenbergh al binnen een half uur twee gele kaarten kreeg en dus mocht vertrekken, leek het slechts een kwestie van tijd wanneer Werder zou gaan scoren en hoeveel treffers er zouden volgen. De nummer twee uit de Bundesliga won in het Weser-stadion uiteindelijk met 3-0 al werd de 2-0 onterecht gegeven omdat de bal de doellijn nooit is gepasseerd.

Met een jeugdspeler – Mitchell Donald – was de Amsterdamse ploeg de loodzware klus in Duitsland begonnen. Nadat Ajax met tien man verder moest wisselde trainer Henk ten Cate aanvaller Tom de Mul voor verdediger Vurnon Anita, eveneens een jeugdspeler. Ajax kwam nauwelijks aan voetballen toe, had wat kleine kansjes, maar moest gewoon toezien hoe Werder vrijwel het hele duel heerste.

Klik hier voor het fotoverslag

Werder Bremen-Ajax 3-0 (0-0)
48. Mertesacker
54. Naldo
71. Frings

Scheidsrechter: Batista(Por)
Toeschouwers: 38150
Kaarten:
Geel: Lindenbergh, Gabri, Stam en Sneijder (allen Ajax), Diego (Werder)
Rood: Lindenbergh (2e geel ’24)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Stam, Heitinga, Maduro, Donald (’72 Perez), Gabri, Sneijder, Roger, Lindenbergh, De Mul (’27 Anita), Babel (’72 Leonardo)

Opstelling Werder Bremen:
Wiese, Fritz, Mertesacker, Naldo, Womé (’75 C.Schulz), Vranje, Frings (’79 Pasanen), Diego, D.Jensen, Klose, Hunt (’75 Almeida)

Related posts