Rosenberg: ‘Werder favoriet’
Ajax treft getergd maar aangeslagen Werder Bremen

Henk ten Cate keek vorige week al met een schuin oog vooruit naar de dubbele confrontatie tegen Werder Bremen: ,,Werder Bremen komt op dit moment iets te vroeg voor ons, denk ik,” aldus Henk ten Cate toen (zie bericht). ,,We zullen ons bij voorbaat nooit neerleggen bij een nederlaag, maar we moeten ook realistisch blijven. Werder heeft gewoon een heel sterk team.”

Afgelopen weekend verloor het team van coach Thomas Schaaf voor de tweede maal op rij. Na de topper tegen Schalke (0-2) volgde een afstraffing tegen VfB Stuttgart: 1-4 (zie bericht). ,,We lijken wel idioten”, stelt aanvoerder Torsten Frings. keer op keer liep Werder in de messcherpe counters van Stuttgart: ,,Dom, want we wisten dat het zo kon lopen”, weet Frings. “Maar kennelijk waren we nog niet voldoende gewaarschuwd. Ik mag toch hopen dat we ons niet weer laten verrassen”, aldus Frings. ,,We hebben nu al twee keer achter elkaar dezelfde fouten gemaakt. Ik mag toch niet hopen dat dit weer gaat gebeuren. Het moet nu afgelopen zijn.”

Werder Bremen verloor de afgelopen weken het uiterlijk van een onaantastbare toekomstig kampioen. De formatie oogstte dit seizoen veel lof om het fraaie aanvalspel. Het grote Chelsea moest er in Duitsland aan geloven. Barcelona kwam goed weg met een gelijkspel. “Misschien hebben we wel te veel complimenten gekregen”, verklaarde trainer Thomas Schaaf in de aanloop naar het eerste duel van woensdag met Ajax. “Misschien denken sommige spelers dat alles vanzelf gaat.”

Diego
Bij Werder Bremen maken ze zich zorgen over Diego. De Braziliaanse spelmaker bewees dit seizoen het ongelijk van Co Adriaanse, de trainer die hem bij Porto niet als een goede opvolger van de vertrokken Deco beschouwde. Diego gold tot aan de winterstop als de revelatie van de Bundesliga.

De vader van Diego verblijft sinds kort in een gevangenis van Sao Paulo. De man wordt verdacht van een poging tot moord op een sportleraar die vijf jaar lang een verhouding met zijn vrouw zou hebben gehad. Pa Diego reed op zijn rivaal in toen hij hem op de motor in het verkeer zag rijden.

Diego wil tegen Ajax spelen. ,,Ik ga niet terug naar Brazilië. Ik wil me op het voetbal concentreren”, verklaarde de nummer tien van Werder Bremen. Bij de huidige nummer twee van de Bundesliga kunnen ze alleen maar hopen dat dit lukt.

Duels met Jaap Stam
Miroslav Klose ziet geen reden voor al te veel onrust. De held van Duitsland tijdens het WK van afgelopen zomer kijkt uit naar het duel met Ajax. ,,Natuurlijk hebben we het de laatste twee duels laten afweten. Maar daarom is het juist zo fijn dat we woensdag alweer in actie komen. Dan kunnen we meteen laten zien hoe goed we zijn. Ik verheug me op de duels met Jaap Stam. Hij is nog steeds een topspeler.”

Zonder Davids
Trainer Ten Cate van Ajax kan zijn aanvoerder tegen de meest productieve club van de Bundesliga goed gebruiken. De oefenmeester betreurt dat hij Zdenek Grygera, Thomas Vermaelen en Urby Emanuelson moet missen. Hij beschikt over weinig alternatieven voor de drie geblesseerde verdedigers. Daarbij is Edgar Davids niet speelgerechtigd omdat hij dit seizoen al voor Tottenham Hotspur in de UEFA Cup is uitgekomen.

In aanvallend opzicht heeft de coach een overvloed aan mogelijkheden. Hij kan kiezen voor de snelheid van Ryan Babel, Tom de Mul en Leonardo maar zag afgelopen zondag Klaas Jan Huntelaar en Kenneth Perez ook sterk invallen. En wie weet gokt Ten Cate wel naar goed voorbeeld van Schalke 04 en VfB Stuttgart op de counter en kiest hij voor een versterkt middenveld en slechts twee spitsen.

Rosenberg
Oud-Ajacied Markus Rosenberg is, net als Davids, ook niet speelgerechtigd om te spelen tegen Azijn oude club. De Zweed denkt dat zijn nieuwe werkgever; Werder Bremen, veel meer kans heeft om te winnen. De Duitse club heeft veel meer ervaring en een bredere selectie, geeft Rosenberg als reden aan. ,,Ajax is een goed team, een zware tegenstander, maar Werder is de favoriet”, zei de Zweedse spits maandag tegen persbureau DPA.

Bron: fcupdate.nl

Related posts