Ajax moeizaam maar wel verdient langs ADO: 1-2

Ajax heeft in Den Haag tegen ADO een moeizame maar zeer verdiende 1-2 overwinning geboekt. Ajax schoot uit de startblokken en kreeg direct een enorme kans via Ryan Babel. Daarna waren er nog enkele kleinere kansen voor Ajax. Toen de storm was gaan liggen ging het duel gelijk op totdat gelegenheids linksback Olaf Lindenbergh aan de verkeerde kant stond te dekken waardoor Santi Kolk binnendoor kon en met een mooie boogbal doelman Stekelenburg versloeg: 1-0.

Na rust werd het duel steeds grimmiger. Scheidsrechter Braamhaar bleef doof voor de vele spreekkoren aan het adres van hoofdzakelijk Wesley Sneijder. Op het spekgladde veld volgden enkele grove charges van o.a. Davids en Bodde.


Leonardo komt net te kort om de ADO-doelman te verschalken

Ajax kwam op gelijke hoogte via een corner waarop ADO-doelman Van Nieuwkoop zich volledig verkeek. Heitinga kon simpel bij de tweede paal de gelijkmaker binnen tikken: 1-1.

Ten Cate bracht vervolgens Huntelaar voor De Mul en later ook Perez voor Babel. Uitgerekend Huntelaar schoot Ajax naar een voorsprong door goed voorbereidend werk van Davids: 1-2

De wedstrijd was daarmee gelopen. ADO was niet bij machten meer iets terug te doen en Ajax verziemde om de voorsprong nog verder uit te bouwen al waren daar nog diverse mogelijkheden toe.

Geen gelukkige zege
Ajax-coach Henk ten Cate wildde na afloop niets weten van een gelukkige zege: ,,Mazzel is het als de tegenstander beter is en jij wint. Wij moeten na de eerste minuut al op 0-1 voorkomen. In de eerste helft krijgen we 4 a 5 hele grote kansen. Gezien de omstandigheden hebben we in de eerste helft best wel aardig gevoetbald. We creerden genoeg kansen. Door een samenloop van omstandigheden komen we op 1-0 achter en dan wordt het lastig. Het veld is niet in ons voordeel. In de tweede helft maken we gelukkig 1-1. Daarna krijgen wij een behoorlijk aantal kansen. Zeker na de 1-2 moeten we het verder afmaken. Anders blijft het spannend. Den Haag heeft er alles aan gedaan om een punt te behalen. Keihard gewerkt, alles geriskeerd. Daar moeten wij mee om kunnen gaan. We moeten veel breder spelen zodat Den Haag niet de kans krijgt om te tacklen”.

Wissel Sneijder
Op de persconferentie liet Ten Cate weten dat hij hem eruit had gehaald omdat Sneijder wat klachten had. Hoewel hij Sneijder nog niet gesproken had, was het volgens de Ajax coach niets ernstigs.

Doordat Ajax-fans niet welkom waren helaas geen eigen fotoverslag van dit duel. Voor een mooi fotoverslag van Haagse zijde : Klik HIER

ADO-Ajax 1-2 (1-0)
20. Santi Kolk 1-0
58. Heitinga 1-1
70. Huntelaar 1-2

Opstelling ADO Den Haag:
Van Nieuwkoop, Bakkati, Saavedra, Bunjevcevic, Tininho, Delorge, Bodde, Bosschaart, Kolk, Mols, Hoogendorp

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Stam, Heitinga, Lindenbergh, Gabri, Sneijder(84. Maduro), Davids, De Mul (58. Huntelaar), Babel(63. Perez), Leonardo

Scheidsrechter: Braamhaar
Kaarten: Geel: Bosschaart, Saavedra en Bakatti(allen ADO), Ogararu(Ajax)

Related posts