Transfer van Babel naar Newcastle van de baan nu Luque toch naar PSV lijkt te gaan

Een transfer in de winterstop van Ryan Babel naar Newcastle United lijkt van de baan. Newcastle bood Ajax onlangs 7 miljoen euro voor Babel. Daarnaast zou Ajax er spits Albert Luque ‘voor niks’ bij krijgen. Saillant detail was dat PSV al langer bezig was Luque naar Eindhoven te lokken maar tot dusverre werd de boot door Newcastle afgehouden. Zojuist werd echter bekend dat de spits hoogstwaarschijnlijk toch naar PSV vertrekt, zij het op huurbasis.

Luque wordt vandaag gekeurd in het Sint Anna Ziekenhuis en als dat goed verloopt zal PSV de Spanjaard voor 1,5 seizoen huren van Newcastle United. Luque speelde eerder bij Deportivo waar hij een transfer naar Engeland verdiende. Voor een recordbedrag van 12 miljoen euro vertrok hij naar Newcastle maar hij kon nooit overtuigen bij de ‘Magpies’.

Manager Roeder van Newcastle United laat in het Algemeen Dagblad weten dat de kans dat de Engelse club Babel tussentijds weet aan te trekken van de baan lijkt. Newcastle United moest eerst van de dure Luque af alvorens het zich kan veroorloven een nieuwe aanvaller op de loonlijst te zetten.

Duurt te lang
,,Het duurde allemaal veel te lang. Ik zag dat het steeds moeilijker zou worden. We hadden gehoopt dat PSV er eerder uit zou zijn met de speler. Nu is de deadline bijna voorbij. Babel is een speler die wij heel nauwlettend volgden. Voor nu lijkt het niet meer mogelijk.”

Volgens berichten zou Newcastle inmiddels al bezig zijn een andere spits aan te trekken. Om wie het zou gaan is (nog) niet bekend.

Related posts