Krohn-Dehli op huurbasis naar Sparta

Ajax heeft met Sparta overeenstemming bereikt over de verhuur van Michael Krohn-Dehli aan de Rotterdamse club tot het einde van dit seizoen. De 23-jarige middenvelder werd in de periode 2004-2006 al eens aan RKC Waalwijk verhuurd. De Deense middenvelder werd afgelopen zomer voor de tweede keer in zes jaar vastgelegd door Ajax, nu tot 1 juli 2009. Hij kreeg dit seizoen nauwelijks een kans om zich te bewijzen. Krohn-Dehli kwam deze jaargang tot op heden in drie competitiewedstrijden in actie.

Krohn-Dehli is al de zoveelste Ajacied die de afgelopen dagen door Ajax verhuurd wordt. Het is het gevolg van de filosofie van de technische staf van Ajax. Men vind dat spelers beter ervaring, en vooral ook meer ervaring, op kunnen doen bij een eerste elftal elders dan bij Jong Ajax. Zo werden deze week al Dirk Boerrigter (Naar Haarlem), Donovan Slijngard (naar FC Groningen), Rydell Poepon (naar Willem II) en Jan Vertonghen (naar RKC Waalwijk) verhuurd. Vandaag werd dus ook Krohn-Dehli aan dat rijtje toegevoegd.

Zie ook eerdere bericht:
20 december 2006: Krohn-Dehli overweegt vertrek; Rosenberg mag weg

Related posts