Presentatie Edgar Davids: ‘Ik ben weer thuis en topfit!’

In een bomvolle perszaal in de Amsterdam ArenA is Edgar Davids vanmiddag officieel gepresenteerd. De van Tottenham Hotspur overkomen middenvelder tekende een contract tot medio 2008 in Amsterdam. ,,We zijn heel blij en trots dat Edgar voor Ajax gekozen heeft’, äldus Martin van Geel tijdens de presentatie. Het rugnummer van Edgar Davids voor de rest van dit seizoen is nummer 13.


Edgar Davids geeft toelichting tijdens de persconferentie


Martin van Geel overhandigt Davids het shirt met rugnummer 13


Edgar Davids weer terug bij Ajax
Dollen op de eerste training met die andere aankoop; Leonardo

Aanstaande zondag kan de 33-jarige speler zijn debuut maken voor Ajax in het duel tegen Feyenoord. ,,Ik heb de laatste tijd niet echt veel gespeeld, maar ben wel iedere week op fitheid getest. Die was altijd goed tot uitmuntend. Hier ben ik begonnen en opgegroeid. Ajax heeft nog steeds heel veel talent, maar dat is niet genoeg. Er komt meer in het topvoetbal kijken”, aldus Davids. Davids is dus fit en kan zondag tijdens de thuiswedstrijd tegen Feyenoord zijn rentree in de hoofdmacht van Ajax maken.

Belangrijk
Volgens trainer Henk ten Cate is de komst van de oud-international zeer belangrijk. ,,Hij kan hier de jonge spelers beter maken. Hij heeft routine en nog steeds heel veel kwaliteit. We zijn heel blij met Edgar.”

Sfeer
Het is trouwens niet de eerste keer dat Davids onder Ten Cate speelt. ,,Ik ken Henk heel goed, uit mijn periode bij FC Barcelona. Wat me destijds opviel, was dat de sfeer in de groep heel goed was. Dit is mede de verdienste van Henk geweest. Bovendien deel ik zijn visie, we denken vergelijkbaar over voetbal.”

Related posts