Ajax en PSV azen op amateurkeeper Johan Jansen(17)

In het Algemeen Dagblad laat de 17-jarige keeper Johan Jansen weten in de belangstelling te staan van NAC, Ajax en PSV. Jansen is keeper bij de A1 van amateurclub SDV Barneveld. Zowel bij Ajax, PSV als NAC werkte hij al een training af en al die clubs willen hem vaker aan het werk zien. De komende maand neemt hij op maandag vrijaf om zich twee keer in Amsterdam te melden én twee keer in Eindhoven zijn kunnen te tonen. ,,Bovendien komen ze dan op zaterdag naar Barneveld om me te bekijken of ik ga voor proefwedstrijden naar PSV of Ajax. Het dringt nog niet tot me door dat ik al een beetje ruik aan het betaalde voetbal. Ik snap zelf eigenlijk niet hoe snel het allemaal gaat. Het zou fantastisch zijn als er een contract uit rolt. Wat is er mooier dan van je hobby je beroep te maken?’’, aldus maar liefst 1,95 meter lange jongeling uit Terschuur.

De trainingen bij Ajax en PSV liepen naar eigen zeggen op rolletjes. ,,Bij Ajax kreeg specifieke keeperstraining van Jan Splinter van de Ajax-jeugd,’’ zegt de oud-jeugdkeeper van Terschuurse Boys, die dit seizoen voor het eerst bij SDV Barneveld speelt. ,,Bij PSV zou ik aan een groepstraining medoen, maar die werd afgelast. Toen ben ik ook individueel onder handen genomen. Ze waren heel positief. Van Ajax en PSV heb ik ook een brief gehad met de mededeling dat ze me zeker nog een paar keer willen zien.’’

Nu hij mogelijk op de drempel staat van het betaalde voetbal, zijn Jansens avonturen het gespreksthema thuis. ,,Het onderwerp gaat dan over de zondag. Ik word hervormd opgevoed en ga elke zondag met veel plezier naar de kerk. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat lopen. Het wordt spannende maanden.’’

Related posts