Ook dolblije coach Riverplate bevestigt transfer
‘Ajax en River Plate akkoord over transfer Rosales’

Volgens het Argentijns dagblad Clárin zijn Ajax en River Plate akkoord over de transfer van aanvaller Mauro Rosales. De krant meldt dat de transfer binnen enkele uren rond zal zijn. Naar verwachting zal Ajax de transfer zelf morgen definitief naar buiten brengen.

De coach van River Plate; de Argentijnse legende Daniel Passarella, bevestigde vanmiddag dolblij in de Argentijnse media het nieuws van de komst van Mauro Rosales. ,,Ik heb met de president van River Plate gesproken en hij vertelde me vanmiddag dat de komst van Mauro Rosales is rondgekomen. […] Toen ik in januari bij deze club kwam wilde ik Rosales halen. Ik ben een fan van Rosales, ik wilde hem heel graag, maar het was op dat moment onmogelijk. Toen raakte hij uit beeld. Nadat de transfer van Lavezzi mislukte, werden we getipt dat hij nu wellicht wel haalbaar zou zijn en het lijkt erop dat dat nu gelukt is”,’ aldus Passarella.

Argentijnse media verschillen nog wel van mening over de voorwaarden van de transfer. Volgens enkele media koopt de club 100% van de transferrechten, volgens andere slechts 50%.

Rosales komt bij Ajax nauwelijks meer aan spelen toe sinds Tom de Mul is doorgebroken op de rechtsbuiten-positie. De 10-voudig Argentijns international mocht dit seizoen pas 11 keer opdraven onder Henk ten Cate. Door de komst van de Braziliaan Leonardo lijkt er voor Rosales helemaal toekomst meer in Amsterdam.

In een eerste reactie op het bericht uit Argentinië zegt Rosales te hopen dat het rond komt: ,,Dat zou mooi zijn. Het is een belangrijke club, met perspectief en grote spelers. En het zou een interessante uitdaging zijn voor mij”, aldus de 25-jarige Ajacied. In tegenstelling tot eerdere berichten zou River Plate de speler nu toch willen kopen en niet huren.

Zie ook eerdere berichten hierover:
23 januari 2007: Rosales ziet terugkeer naar Argentinië wel zitten
22 januari 2007: Rosales nu toch weer wel in beeld bij River Plate?
15 januari 2007: ‘Rosales uit beeld bij River Plate’
8 januari 2007: River Plate wil na afketsen transfer Lavezzi nu echt werk maken van Rosales
3 januari 2007: River Plate heeft Mauro Rosales op reservelijstje staan
20 november 2006: Van Gelder: ‘Rosales wil vertrekken’. Speler zelf noemt bericht onzin
18 januari 2006: ‘Ajax wil Rosales toch verhuren aan River Plate’

Related posts