‘Kanu wilde bij terugkeer Rijkaard-rol vervullen bij Ajax’

Franklin Sedoc, zaakwaarnemer van Nwankwo Kanu, zegt in Sportweek dat Ajax geen contact met hem heeft opgenomen waar het een mogelijke transfer van Kanu betreft. ,,Een journalist vroeg aan Kanu: ‘Vind je Ajax nog steeds een mooie club?’ Toen zei hij: ‘Ja, ik vind Ajax nog steeds een mooie club.’ Dat was alles, ik stond ernaast, maar dat verhaal is vervolgens een eigen leven gaan leiden. Dat wil ik dus graag even rechtzetten. Als je een club ‘leuk’ vindt, betekent dat nog niet, dat je er ook naartoe gaat.”

,,Ajax heeft één keer serieus belangstelling getoond om Kanu terug te halen, dat was na zijn periode bij Inter, maar toen heeft Arsenal gewoon sneller gehandeld. En in 2003 heeft Louis van Gaal, als technisch directeur van Ajax met Wenger gebeld om te vragen of ze Kanu wilden verkopen. Wenger heeft toen ‘nee’ gezegd. Daarna hebben ze nooit meer iets van Ajax gehoord.”

,,Het is allang geen publiek geheim meer dat Kanu ook graag was teruggekeerd bij de club waar het voor hem allemaal is begonnen, Ajax. Kanu had daarbij een rol voor zichzelf in gedachten achter diepe spits Klaas-Jan Huntelaar. De Rijkaard-rol zou Kanu graag nog vervullen bij Ajax. Maar vanuit Amsterdam bleef het, tot nu toe, angstig stil.”

Zie ook eerdere berichten hierover:
15 januari: Sportweek: Kanu nu in belangstelling psv
2 januari: Kanu snapt berichtgeving rond Ajax niet
2 januari: Van Gaal wil Kanu wel naar AZ halen
2 januari: ‘Ajax zal Kanu geen aanbieding doen’
30 december: Kanu wil nu toch echt breuk met Portmouth forceren voor transfer naar Ajax
16 december: Portsmouth wil hem niet kwijt maar Kanu flirt weer met Ajax
21 november: Portsmouth vind flirt Kanu met Ajax onzin
18 november: Kanu wil samen met Davids graag terug naar Ajax

Related posts