Vijf spelers moeten vrezen voor hun plek
Ten Cate: ‘Sommige spelers mogen nergens meer op rekenen’

Na afloop van het met 3-1 verloren duel met Ajax Cape Town gaf Henk ten Cate aan dat sommige Ajacieden het voorlopig bij hem hebben verbruid. ,,Een aantal spelers heeft in de tweede helft te kennen gegeven dat ze de komende tijd nergens op mogen rekenen”, aldus de oefenmeester tegenover Het Parool. De spelers die het in de ogen van Ten Cate voorlopig hebben verbruid zijn de Belg Thomas Vermaelen, talenten Urby Emanuelson en Hedwiges Maduro, de Argentijnse rechtsbuiten Mauro Rosales en topscorer Klaas-Jan Huntelaar.

Vooral de terechtwijzing voor Huntelaar is opmerkelijk. De spits die onder de vorige trainer Danny Blind zo veel scoorde, kan onder Ten Cate zijn draai maar niet vinden. In de laatste competitiewedstrijd voor de korte winterstop, uit tegen NEC, haalde Ten Cate de spits ook al voortijdig naar de kant. De Braziliaan Leonardo, die vorige maand werd overgenomen van NAC, debuteerde zondag voor zijn nieuwe club tegen Ajax Cape Town. Hij speelde gedreven en was dichtbij een treffer, maar in het stroef draaiende elftal kon ook de rappe aanvaller het verschil niet maken.

Related posts