KNVB onder druk door eigen inconsequent beleid
KNVB start onderzoek naar incidenten Sneijder, Ten Cate met Bossen

De KNVB heeft een onderzoek ingesteld naar de incidenten tijdens de wedstrijd Sparta-Ajax. Scheidsrechter Ruud Bossen stuurde Wesley Sneijder ijdens het duel al na 13 minuten van het veld. Volgens Bossen schold Sneijder de arbiter uit voor blinde tyfushond, maar volgens anderen sprak Sneijder tegen Bossen over Spartaan Jeffrey Vlug.

Nadat Sneijder geel kreeg van scheidsrechter Bossen, vanwege zijn reactie tegen Vlug na diens overtreding op de Ajacied, voegde hij Bossen iets toe. Volgens Wesley Sneijder en de journalisten Frits Barend en Hugo Borst zou Sneijder gezegd hebben ‘Geef die witte tyfushond geel’. Scheidsrechter Bossen heeft dit blijkbaar anders verstaan en besloot Sneijder vanwege zijn uitlatingen met een directe rode kaart van het veld te sturen.

Ook de manier waarop Henk ten Cate van het veld gestuurd werd in de rust is discutabel. Ten Cate zou volgens Bossen enkele keren gezegd hebben dat hij een ‘moraalridder’ was. Daarna zou Bossen de Amsterdamse oefenmeester naar de tribune verwezen hebben. Op de beelden is echter duidelijk te zien dat Bossen al direct na de eerste opmerkiing van Ten Cate liet weten dat de trainer ‘lekker binnen’ moest blijven na de rust. Bossen gooide het er naderhand op dat Ten Cate daarvoor ook de 4e official al had belaagd.

Inconsequent
Vooral de opmerking dat Bossen het niet over zijn kant kon laten gaan na alles wat vorige week met Perez gebeurd is kan er bij Ten Cate niet in. Gaat die zelf bedachte vreselijke regel van ‘de optelsom’, die slappe scheidsrechters als Bossen hanteren, nu ook al over wedstrijden, gefloten door een andere scheidsrechter, heen in werking?! Net zoals met de spreekkoren is er maar weer een conclusie mogelijk: Men is weer heel erg inconsequent in KNVB-land!

Related posts